@Tyrande jak byłem mały, to dziadek mi pokazał jak czyści "flaki" i nie był to przyjemny widok. Ponad 20 lat później zacząłem jeść te wyśmienite danie ( ͡º͜ʖ͡º)
Nie chodzi jednak o rośliny, takie jak mniszek pospolity (mlecz lekarski), czy mlecz warzywny. Mleczem określało się również męski odpowiednik kawioru.
@ToksycznyArek: mniam, zupa śledziowa z mleczem śledzia i śmietaną, do tego gorące ziemniaki.
@toFeelOrNotToFeel: z owadów, ale bynajmniej nie poprzez mielenie ich i jedzenie bezpośrednio jak te asy sądzą tylko poprzez ekstrakcję kwasu karminowego. W dużym skrócie.
@splinter96: robaki hodowane na stercie, mielone i suszone razem z gównem, które jest nawet 30% zawartości, ale po co czyścić plus uczulenie na chitynę, które obecnie jest ignorowane a skala nieznana. Smacznego. Zapomniałeś tego dopisać dramatyzujac stronniczo o skrzepach krwi
@dudek600: no z żołądków. Nie doprecyzowałam, czy wieprzowych, czy wołowych. Klasycznie są to flaki wołowe, ale jak zabije sie świniaka, to nic się nie marnuje i też się robi flaki. Ale odpowiadając, to nie. Flaki są z żołądków, a nie z czego się chce. Wiadomo, że nic nie można zmarnować, ale to są podróby. A flaki to stricte pocięty żołądek przyrządzony w odpowiedni sposób.
Moglibyście chociaż te kilka zdań o koszenili przeczytać zanim zrobicie z siebie głupków, naprawdę.
@Krupier: sam jesteś debilem. Klepiecie się po napletku... a nie czekaj... Klepiecie się po łysej pale bo daje się 10mg na kilo produktu ekstraktu z robaczka i to jest argument że mąkę z dodatkiem 20% robaka albo więcej można jeść
@Prawdziwy_Oponiarz: przecież nawet jelito, które się nadziewa i robi kiełbasę, nie ma kontaktu z kałem. to jelito cienkie. normalnie można sobie kupić takie zasolone w beczce jak ktoś robi domowe wędliny.
@Tyrande: właśnie jak flaki z jelit by były, jak jelita to są cienkie i stosuje się je jako osłonkę do np. Kiełbasy? Też wydaje mi się, że to żołądki w paski cięte
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
@Tyrande jak byłem mały, to dziadek mi pokazał jak czyści "flaki" i nie był to przyjemny widok. Ponad 20 lat później zacząłem jeść te wyśmienite danie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Krupier: A z czego się produkuje?
@Tyrande: ? Co? to flaków nie jadłeś chyba.
@ToksycznyArek: mniam, zupa śledziowa z mleczem śledzia i śmietaną, do tego gorące ziemniaki.
@toFeelOrNotToFeel: z owadów, ale bynajmniej nie poprzez mielenie ich i jedzenie bezpośrednio jak te asy sądzą tylko poprzez ekstrakcję kwasu karminowego. W dużym skrócie.
Ale odpowiadając, to nie. Flaki są z żołądków, a nie z czego się chce. Wiadomo, że nic nie można zmarnować, ale to są podróby. A flaki to stricte pocięty żołądek przyrządzony w odpowiedni sposób.
@uriel_ck Zabijanie zwierzaka, to też
@Krupier: sam jesteś debilem.
Klepiecie się po napletku... a nie czekaj...
Klepiecie się po łysej pale bo daje się 10mg na kilo produktu ekstraktu z robaczka i to jest argument że mąkę z dodatkiem 20% robaka albo więcej można jeść
Nie jestem bo nie wypisuję takich głupot
@Prawdziwy_Oponiarz:
Z żołądków. Ta zupa to ma tylko nazwę taką odstraszającą :D
źródło: sddefault
Pobierz