Odkąd zacząłem jeździć na autostradach poniżej 90km/h to denerwuję się conajmniej 3 razy rzadziej. Ustawiam sobię tempomacik elegancko na 87km/h mimo, że kaganiec jest na 90km/h. Jak mnie ktoś wyprzedza to mu zwalniam na 85km/h. Jak doganiam kogoś kto jedzie 87/86km/h to też zwalniam na 85km/h i czekam na dobry moment. Wyprzedania jest 3 razy mniej za to trwa 3 razy szybciej. Spalanie też jest mniejsze (chociaż to mam akurat w dupie bo u mnie w robocie nie ma za to dodatku) Polecam każdemu ten styl jazdy ( ͡º͜ʖ͡º)
@OjTakByczq: autostrady to trasy szybkiego ruchu. Jeżeli chcesz dziadkować, to jedź wiochami. Na jedno wyjdzie, a nie będziesz w------ł wszystkich dookoła. Kiedyś jechałem ze starszą osobą (85 lat) która naciskała na wolną jazdę, jak nas TIRy zaczęły wyprzedzać po minucie, to sama powiedziała "jedź tak jak zawsze jeździsz".
@Prawdziwy_Oponiarz: cywilizowanego człowieka obowiązuje szczanie w toalecie, a nie do butelki i porzucanie w/w na poboczu. Kierowcy ciężarówek ignorują często te normy, co widać na polskich poboczach.
@Tomek3322 ja myślałem, że to kosmonauci leją do bidonu na siki i jak to pozostawią na orbicie, to potem spada na ziemię, tylko się zastanawiałem skąd mają w kosmosie Tymbarka( ͡º͜ʖ͡º)
@OjTakByczq: też tak jeżdżę, bo jeżdżę dla pasji, frajdy a potem kasy, Śmiać mi się chce rzadko a się zdarza muszę jechać M1 do Londynu i jadą takie konwoje po 5-10 tirów jeden na drugim siedzi i się co chwilę wyprzedzają jak jest lekki pagórek, znowu za górka ten najwolniejszy staje się najszybszy bo go pcha z góry cięzar i tak się w koło wyprzedzają.xddd²
@Konkol prawo o ruchu drogowym, mówi to Panu coś? Tak w ogóle to powinny być mandaty za przekroczenie prędkości liczone jak za przeładowanie, od kilometra przejechanego, nakładane na podstawie odczytu z tacho. Zaraz by się okazało, że 79 wystarczy ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Prawdziwy_Oponiarz kazdy jedzie na odcinie bo są korki wypadki, firmy nie stosuja sie do awizacji, jezeli w zamiast 90 lazdy bedzie jechał 80 to wroci do domu min te 6h pozniej albo mu sie robota nie zepnie licze w tygodniowym systemie, teraz sobie pomysl co mozesz zrobic w te 6h i bedziesz komuś wytykać i zabierać jego prawo do relaxu
@OjTakByczq: miałem kiedyś w firmie "obowiązek" latania max 85, ale bez ogranicznika. I to było całkiem spoko. Bo jak dolatywałem do kogoś kto np. jechał 83, to nie wyprzedzałem go z różnicą 2km/h tylko rozpędzałem się do 90, szybkie wyprzedzanie i wracam na swój pas i znów 85.
@OjTakByczq: Polecam, ja śmigam 80 z reguły, słucham sobie w spokoju audiobooka czy muzyki i w------e w to z-----------e. Radia nawet nie włączam, bo jak zwalniam przed szczytem do 70 na tempomacie predyktywnym to bym się dowiedział ciekawostek o sobie, swoje matce i matce mojej matki ( ͡°͜ʖ͡°)
A potem i tak spotykamy się na bramkach i znowu jestem z przodu, bo nie płacę
#bekaztransa
Na jedno wyjdzie, a nie będziesz w------ł wszystkich dookoła. Kiedyś jechałem ze starszą osobą (85 lat) która naciskała na wolną jazdę, jak nas TIRy zaczęły wyprzedzać po minucie, to sama powiedziała "jedź tak jak zawsze jeździsz".
Kierowcy ciężarówek ignorują często te normy, co widać na polskich poboczach.
@Prawdziwy_Oponiarz ja w UK jeżdzę to mogę nawet i 96km/h popylać jak z górki popchnie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Śmiać mi się chce rzadko a się zdarza muszę jechać M1 do Londynu i jadą takie konwoje po 5-10 tirów jeden na drugim siedzi i się co chwilę wyprzedzają jak jest lekki pagórek, znowu za górka ten najwolniejszy staje się najszybszy bo go pcha z góry cięzar i tak się w koło wyprzedzają.xddd²
A za nimi ja się
A potem i tak spotykamy się na bramkach i znowu jestem z przodu, bo nie płacę
@OjTakByczq:Dziękuję, ale jednak bardziej cenie codzienne powroty do domu. No i dziadowi auto więcej spali ( ͡° ͜ʖ ͡°)