Aktywne Wpisy

mobutu2 +78
Wstyd się przyznać, ale zajmuję się Fact-chekingiem memów.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.

źródło: data10
Pobierz
Linnior88 +37
Co myślicie o tym zapraszam do dyskusji

źródło: temp_file8589288416498437442
Pobierz
Skończyłem - zajęło mi to kilkanaście godzin, może więcej - nie wiem dokładnie ile bo często gra wisiała sobie w tle. 299 zeta w życiu bym na to nie wydał, ale w ramach #gamepass to już spoko opcja.
Zacznę od potencjalnych wad:
- Tłumaczenie momentami kulało, chociaż jak na tak dużą ilość tekstu to i tak nie najgorzej. Chociaż raz się zdarzyło, że tekst był w znaczeniu taki sam a jednak prowadził do dwóch osobnych rozwiązań.
- Całe te #woke w moim przypadku sprowadziło się tylko do dwóch momentów: raz ktoś używał zaimka "jenu" no i jedna z postaci okazała się gejem. Według mnie żaden dramat a tym bardziej żeby kręcić z tego aferę. Z kolei też było śmieszne, jak czytałem na forum steama teksty w stylu: "społeczność lgbt dziękuje za tą grę!!!ononoe!" xD No serio mają za co, jakiś 0,1% zawartości :P
- Całe te statyczne i nieporuszające NPC były na początku z lekka dziwne i serio mogli to zmienić bo dodało by to dynamiki w mieście, ale nie kłuło to w oczy bo tak na prawdę to do miast wbiega się po to żeby posprzedawać graty/kupić nowe albo zebrać nowe misje.
Plusy:
- Czytałem, że niektórym robiło się niedobrze (xD) z powodu "generycznego świata fantasy" - według mnie świat gry jest fajnie zaprojektowany, mapy są podzielone na poszczególne krainy przez co rozmiarowo nie są zbyt duże ale to z kolei powoduje, że nie trzeba latać kilometrów po mapie. Mi się podobało :)
- Dla poszukiwaczy sekretów i ukrytych skrzyni to raj, wszędzie można napotkać skitrane skrzynie z różnymi rzeczami, więc warto dobrze się rozglądać.
- Walka też była spoko, jest parę ciekawych umiejętności, które można używać w trakcie i dzięki temu naparzanka to nie tylko klikanie lpm. Są uniki, bloki, klątwy, wzmocnienia itd.
- Tak samo postacie i towarzysze mają podstawowe drzewko umiejętności i wystarczyło tutaj.
- Podejmowane decyzje mają realny wpływ na świat gry, nie będę tutaj spoilerował, ale było parę takich sytuacji w których musiałem mierzyć się z konsekwencjami moich wyborów.
- Fabuła, misje i różne plot twisty też na plus.
Znalazłoby się jeszcze parę wad i zalet ale serio nie chce mi się już pisać, bo i tak się rozpisałem za bardzo xD
Podsumowując: nie będzie to moją grą życia o której będę wspominał moim wnukom, ale solidny średniaczek do ogrania w weekend :) Mi grało się fajnie, dobrze się bawiłem - a jak komuś się nie podoba to nie musi grać - uwierzcie mi lub nie: nie ma nakazu :P
Rozumiem też, że niektórym może się po prostu nie podobać i będą ją krytykowali - takie ich święte prawo.
Love
źródło: Wingdk Screenshot 2025.02.23 - 18.37.41.12
Pobierzźródło: Clip
Pobierz@acidd: W sumie mam takie samo zdanie, ale widzę, że nie wspomniałeś o fatalnym systemie ulepszeń sprzętu i ograniczonej ilości zasobów do ulepszania.
a te +17 DMG to nie
@miloszy: No to zauważyłem grając, ale w kolejnych patchach jakoś to trochę bardziej zbalansowali.
Podział świata na lokację, również był dla mnie minusem. Osobiście wolałbym aby zamiast czterech różnych map dano jedną wielką i to najlepiej w klimacie Świtobrzegu, który najbardziej mi podszedł.