Aktywne Wpisy

Verae +124
Ludzi powaliło z tymi #slub i #wesele. Organizują śluby za granicą (i nie, nie chodzi o pary mieszane, tylko dwoje Polaków mieszkających w Polsce xD), oczekują, że się przyleci, wykupi pobyt w hotelu i jeszcze da w łapę tj. w kopertę minimum kilkaset zł od osoby. A nawet jak ślub w Polsce, to też wymagania typu "panie proszone są o założenie różowych sukienek" bo panna młoda sobie
Erik3527 +156
#logikarozowychpaskow #p0lka #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡

źródło: 1000007021
Pobierz
#depresja #mieszkanie #zycie
Chciałbym się wygadać, bo na chwilę obecną nie widzę rozwiązania swojego problemu.
Stałem się więźniem "spełnionych marzeń".
Kilka lat mocno harowałem, aby mieć jak największy wkład własny i remont za gotówkę - udało się.
Nowe mieszkanie w stanie deweloperskim, nowe budownictwo, 10 min od centrum (duże miasto), dobra lokalizacja itd.
Wszystko szło z górki.. aż nie okazało się, że blok ma fatalną izolację akustyczną. Dodajmy do tego co chwilę nowych lokatorów w najmowanych mieszkaniach (w końcu blisko centrum) - czemu fatalną? Bo słyszę każdy krok, chodzenie, bieganie - efekt jest taki, że drgają nawet metalowe elementy lamp.
- wygłuszony sufit nie pomógł, bo te dźwięki niosą się zbrojeniem.
- rozmowa z sąsiadami, właścicielami - 0 efektu, twierdzą, że próbuję nękać ich lokatorów, ( byłem może 2 razy na zwrócenie uwagi)
- administracja umywa ręce, sąsiedzi mimo, że mają podobne problemy to wszyscy wykazują pasywną postawę.
Prawnik twierdzi, że "udowodnienie" tego, będzie wiązało się z dużym kosztem, sąd musiałby powołać biegłego i uznać czy to wina dewelopera czy pojedynczego mieszkania. Mój komfort "miru domowego" ma tu drugorzędne znaczenie.
Zgłaszanie na policję nie ma sensu, bo musieli by trafić w odpowiedni moment, nie jest to ciągłe a chwilowe itp.
Pierwszy raz w życiu biorę leki od psychiatry, wieczorami mam ataki paniki, palpitację serca - nie wysypiam się . Zdrowy, duży chłop, został zniszczony przez brak możliwości swobodnego wypoczynku we własnym domu.
Wiem jak to kurozialnie brzmi, nikomu nie życzę podobnej sytuacji.
Sprzedając mieszkanie, nawet będąc na plusie - nie ma możliwości abym kupił (dostał kredyt) na coś podobnego, przy aktualnych cenach mieszkań - sprawdzałem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
sprawdź, nie czy możesz gdzieś indziej podobne mieszkanie dorwać, tylko jakiś niewielki dom pod miastem
Biorąc pod uwagę aktualne ceny, nawet z wkładem własnym, musiałbym spłacić 2x kredytu co mam obecnie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
A nie próbowałeś wyciszyć sobie przynajmniej sypialni? Nie jest to prosta sprawa ale są systemy typu pokój w pokoju, o ile jest dość miejsca.
tylko nie słyszę przez ściany, tylko sufit. Ktoś nade mną nie ma paneli, tylko same kafle. Lub jest jakaś wada konstrukcyjna i każde wibrację lecą po ścianach.
@YetiKotleti @Ana77: > Jeśli ktoś jest mizofonikiem to jak najbardziej tego typu dźwięki mogą wywoływać atak paniki, dla mizofonika
Chodzi o to by cały pokój łącznie z podłogą i sufitem obudować ściankami. Pomiędzy nowymi ściankami, a tymi oryginalnymi jest powietrze. Cienkie, lecz ciężkie materiały w tych nowych ściankach i podłodze pochłaniają basy, wszystko musi być 100% szczelnie.
Na logikę to powinno działać przy odpowiednim
@YetiKotleti: czy dla mizofonika odpowiednim miejscem zamieszkania jest centrum dużego miasta? Przecież tam zawsze jest hałas. jakbym miała taki problem i miała wziąć kredyt na mieszkanie na 30 lat to szukałaby jakichś starych osiedli, gdzie nie było