Aktywne Wpisy

mickpl +1651
UWAGA MÓWI MARSZAŁEK TAGU
Anka, 17 lat mam konto na tym portalu, mirkuje tak samo, taguje tak samo, nie przeklinam, nie wyzywam nikogo (poza politykami XD) - a Ty mi piątka dajesz. Jak regulamin jest głupi to trzeba go zmienić, a jak "najważniejsi są użytkownicy" to zrób ankietę co chcą.
No ale nie o tym.
Jak
Anka, 17 lat mam konto na tym portalu, mirkuje tak samo, taguje tak samo, nie przeklinam, nie wyzywam nikogo (poza politykami XD) - a Ty mi piątka dajesz. Jak regulamin jest głupi to trzeba go zmienić, a jak "najważniejsi są użytkownicy" to zrób ankietę co chcą.
No ale nie o tym.
Jak

źródło: ankieta
Pobierz
AnalnyNiszczyciel +481
Wczoraj dopełniłem formalności i w piątek odbieram od sprzedawcy nowy wóz. Moja flota poszerzy się o kolejnego golfa, a będzie to model golf V 1,6 MPI z gazem🙂
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego golfa 6 TSI kombi na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na sprawdzoną piątkę :)
Podziękowania dla Pana Mirosława z komisu pod Sosnowcem, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego golfa 6 TSI kombi na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na sprawdzoną piątkę :)
Podziękowania dla Pana Mirosława z komisu pod Sosnowcem, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest

źródło: IMG_3803
Pobierz
rozczyn: 15g świeżych drożdży + 50ml wody + 50g mąki + płaska łyżeczka cukru
ciasto: 150ml mleka, 100ml wody, ~450g mąki 650tki, płaska łyżeczka soli (taka spora płaska łyżeczka: 8g), 30g masła
1.5h wyrastania, 30min wyrastania bułek, 240 stopni góra/dół 11-12 minut.
x6 bułek (ciasta wyszło około 825g, więc na morko jakieś 137g bułka, po upieczeniu 125g.
#gotujzwykopem
źródło: bulki
PobierzWypróbuję.
PS z ciekawości, jak długo wyrasta u Ciebie ciasto na pieczywo pszenne na drożdzach?