Wpis z mikrobloga

Czy też uważacie, że rockstar w tym momencie robi wszystko żeby hype na nowe gta był jak najmniejszy i gra nie biła rekordów popularności? Dla mnie to jest straszne sranie na konsumentów, minęło ponad 10 lat od premiery gta do wypuszczenia pierwszego traileru gta 6 i od ponad roku kompletna cisza, zero jakichkolwiek informacji, a gra ma mieć premierę za mniej niż 10 miesięcy xD jak jeszcze za niedługo ogłoszą, że premiera zostaje przesunięta na przyszły rok, to imo to będzie gwóźdź do trumny, w momencie w którym kolejna seria gry została ogłoszona na 12 lat po premierze, a twórcy na kilka miesięcy przed premierą opóźniają ją na kolejny rok.
#rockstar #gry #pcmasterrace #gta #gtav
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: zrób sobie z rąk muszelki i zakryj nimi uszy. Słyszysz szum? To fani gta w których się gotuje na premiere. Rockstar pierdnie i budynki zaczną się walić, chaos na ulicach... kwestia czasu. Oni wiedzą jak silną maja markę. WIedzą co robią.
  • Odpowiedz
@mateo2111: własnie ta cisza to jest jeden z elementów ich marketingu, gracze sami to nakręcają tworząc jakies teorie spiskowe, plotki, wycieki, oni nawet słowem o gta 6 nie pisneli przez ostatnie 10 lat a i tak ta gra jest najbardziej oczekiwaną grą w historii.
  • Odpowiedz
  • 0
@DeltaFosBeta: @bary94pl tak ma i nie mam wątpliwości, że gra będzie biła rekordy popularności, ale jednak większość graczy to są tzn „niedzielni gracze” którzy nie czekają na premiery gta z chujem w ręku, ale jakby rockstar zrobił zajebista akcję marketingową to na spokojnie przekonałby tych graczy do zakupu na premierę, tak to może zamiast sprzedać 20mln kopii na premierę sprzedadzą 15, więc różnica jest ogromna.
  • Odpowiedz
  • 0
@artiom143: poczytaj sobie komentarze na Twitterze pod takimi postami, jak jeszcze w zeszłym roku gracze się nakręcali, a profile z tymi pogłoskami/teoriami robiły spore liczby, tak teraz ani profile nie robią liczb, ani komentujący nie są zjarani, tylko bardziej pokazują zmęczenie i irytację, że tak długo to trwa.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Ale po co robić marketing na coś co ma wyjść za ileś tam, właśnie r* jako jedyny nie traktuje graczy jak debili i zapewne czekają z konkretnym zwiastunem jak konkretnie będą wiedzieli, co i kiedy będą w stanie dowieść na premierę.

Nie rozumiem, czy niektórzy serio wolą serię przeprosin jak przy cyberpunku? To jest dla mnie nie pojęte, że piętnuje się właśnie sposób w jaki to powinno wyglądać a
  • Odpowiedz
@mateo2111: mi też się nie podoba ani to, że trzeba tyle czasu czekać, ani to, że prowadzą taki marketing. Nic z tym nie zrobisz, gra będzie gotowa to wyjdzie. Ja nie czuję takiego hypu na gta 6 odkąd pokazali trailer, coś mi nie siada klimat.
  • Odpowiedz
@mateo2111: wypuszczenie trailera później, blisko premiery nie nakręci głodnych graczy bardziej niż wypuszczenie go teraz? na ten czas marketing sam się nakręca, a później będzie tylko więcej i lepiej. Wydaje mi się, że trailer miesiąc przed premierą stworzy ogromny boom na zakup gierki i jest to lepsze niż wypuszczanie go w lutym, żeby później przez kilka miesięcy było sucho
  • Odpowiedz
  • 0
@Medonix: Ale to zrobienia trailerów i podzielenia się informacjami nie potrzebują skończonej gry, cyberpunk sam marketing rozgrywal perfekcyjne, tylko z-----i ludzie z góry którzy narzucili jakieś nierealne terminy.
Rockstar przecież też może podążyć tą drogą bez tak dużego marketingu, wystarczy, że przesuną premierę kilka razy a później gra wyjdzie w równie tragicznym stanie co CP
@Kostor95 Ale marketing to nie jest tylko wypuszczenie traileru, tylko proces na który składają
  • Odpowiedz
@mateo2111: może nie w jednym momencie, ale zamiast odsłaniać karty przez rok zrobią po prostu takie trzy miesiące różnych akcji wokół trailera i premiery? Nie wiem, ale wierzę, że mają to obliczone jakoś dobrze
  • Odpowiedz
  • 0
@Kostor95: Ale czy według Ciebie przez takie 3 miesiące mogą przekonać niedzielnego gracza który ma zerowy hype na gry rockstara? Według mnie nie i lepszym wyjściem byłoby stopniowe odlsnianie kart, tak jak zalejesz gościa informacjami, to są duże szanse, że zobaczy np połowę i będzie czuł przesyt, a hype nadal będzie niski.
  • Odpowiedz
@mateo2111: wiesz co nie chce się przezbywać co do Cyberpunka bo tam temat jest złożony choć długi marketing był moim zdaniem jednym (choć nie jedynym) z problemów bo hype sprawił że ludzie "decyzyjni" też chcieli to jak najszybciej wydać.

Co do r* każdy ma swoją wizję na to, moja jest właśnie taka, żeby wypuszczali konkretne zwiastuny i informacje bliżej premiery i właśnie wtedy wszyscy powinni o tym mówić, sam zauważyłeś,
  • Odpowiedz
@mateo2111: No i dobrze, bo tak to będzie jak z wszystkimi innymi produkcjami, że hype będzie w------y w kosmos i ludzie sobie ubzdurają jak to będzie się dało:
-WSZYSTKO
w nowym GTA, a to będzie pewno pociągnięcie arcadowych mechanizmów z piątki, bo od czwórki odbiła się dzieciarnia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Medonix: Ale cyberpunk miał problem z tym, że premiera została przesunięta o 8 miesięcy, więc siłą rzeczy marketing się przedłużył. Sam cyberpunk nie licząc pierwszego teasera został pokazany w 2018 i było to dobre, bo był to nowy produkt CD Projekt i ludzie mogli się dowiedzieć, że gra na pewno wyjdzie a premiera jest bliżej niż dalej, później następny trailer wyszedł rok później w 2019 na niecały rok od planowanej
  • Odpowiedz
  • 0
@krzywy_kanister: kupią, bo gra będzie świetna i co do tego nie mam żadnych wątpliwości, po prostu dziwi mnie ta ich akcja makrektingowa, a raczej jej brak, bo uważam, że przez to sprzedaż będzie wyraźnie mniejsza niż jakby od kilku miesięcy powoli rozkręcali hype.
  • Odpowiedz
@tellet: oj oczywiscie ze bedzie, rockstar zatrudnia twórców kontentu do robloxa i fortnite, chcą pewnie multi w tej grze zrobić pewnei ogromne żeby gracze tworzyli własny kontent, serwery, tryby gier, gry w grze itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@krzywy_kanister: a co jest nie świetnego w gta online? XD przecież ten tryb jest genialny, tylko każdemu się przejadł po tylu latach, jedyne o co można się przyczepić to to jak mało contentu fabularnego było przez pierwsze lata, względem rzeczy na które ludzie wydawali prawdziwą kasę.
  • Odpowiedz
@mateo2111

ale jednak większość graczy to są tzn „niedzielni gracze” którzy nie czekają na premiery gta z chujem w ręku

Dokładnie, w takim razie po co mają ujawniać trailer, jeśli widocznie nie są pewni daty premiery? W jakim celu?
  • Odpowiedz