Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie. Złożylibyście wypowiedzenie w obecnej pracy nie mając ogarniętej nowej? Przez brak podwyżek wynagrodzenia dogoniła mnie najniższa krajowa, więc jakby nie patrzeć wypowiedzeniem nic nie ryzykuje, bo wszędzie powinienem dostać takie same pieniądze. Jedyne czego się obawiam, to że gorzej trafię z obowiązkami w pracy. Obecnie mam pracę biurową, ale nie jest to jakaś mega ciężka praca.
#praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie, znacząco zredukowałbym swoje zaangażowanie, żeby się szczególnie nie przemęczać, żeby mieć ewentualnie siłę na przygotowywanie do rozmów i szukałbym nowej roboty aktywnie.
  • Odpowiedz
Jeśli nie jest to problem finansowy dla Ciebie to bardzo polecam robić przerwy między pracami, które wykorzystasz na rozwój, naukę, spokojne poszukiwanie pracy (jako osoba dyspozycyjna, mogącą podjąć pracę od zaraz będziesz atrakcyjniejszy od kogoś na kogo trzeba czekać 3 miesiące) czy nawet nadrabianie życia - kontakt z rodziną, domowe projekty itp. Słyszałam, że niektórym takie przerwy pomagają też nabrać innej perspektywy na życie. Ja osobiście 2 razy zmieniałam pracę i za
  • Odpowiedz