Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem. Od około roku jestem w związku, mam 25lat, różowa jest o 4lata młodsza. Chcę to zakończyć bo po tym czasie wiem już że nie czuje się w tym związku zbyt dobrze. Nie jestem jednak w stanie tego zrobić, różowa jest innego zdania i bardzo to przeżywa. Od razu kiedy wspomnę coś o tym że nie dogadaujemy się najlepiej jest ogromny płacz i przepraszanie. Na mnie działa to do tego stopnia że nie potrafię postawić granicy, zawsze wtedy padają od niej pytania czy chce z nią być, czy ją kocham i nie potrafię na to odpowiedzieć inaczej niż twierdząco. Problem w tym że związek naprawdę już się odbija na mnie i bardzo chciałbym trochę odpocząć i się zregenerować. Nie jestem na nią w żaden sposób zły, po prostu wiem że są między nami różnice które mi bardzo przeszkadzją. Nie chciałbym serio żeby to się negatywnie na niej odbiło. Problem podbija trochę fakt, ze mimo zakończenia relacji sytuacja wygląda tak że jednak dość często widywalibyśmy się ze względu na pracę. Może ktoś tutaj doradzi mi coś od siebie, jak do tego podejść i zrobić to najmniej inwazyjnie.
#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie jestem jednak w stanie tego zrobić, różowa jest innego zdania

@mirko_anonim: czy ja dobrze rozumiem że ty chcesz zakończyć związek, pytasz różową o zgode i gdy nie dostajesz zgody to związek trwa dalej?

Nie masz problemu z różową. Masz problem z własną głową.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest szansa ze nie musicie kończyć tego związku, tylko ktoś was musi nauczyć komunikacji. pewnie macie kupe problemów która wzięła się z zamiatania spraw pod dywan w taki sposób jak to opisałeś.

co do tej konkretnej sytuacji, to najlepiej dać się jej wypłakać i ochłonąć. jak początkowe emocje opadną to znowu wracasz do tematu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli się nie dogadujecie to może zastanów dlaczego. Gdy tylko wspominasz że coś jest nie tak a druga strona tylko płacze i przeprasza to jest to totalnie nieproduktywne. Powiedz co czujesz w jakieś sytuacji gdy ona coś robi. Jak się wypłacze to zaproponuj co mogłaby zrobić by to zmienić zamiast tylko przeprosić. Jeśli nie jesteś w stanie tak z nią rozmawiać to chociaż to przećwicz na niej bo w kolejnym
  • Odpowiedz