Wpis z mikrobloga

dlaczego nigdy nie bede miala chlopaka:
1. wiekszosc jest za biedna a mi sie nie chce sluchac, ze na cos mu szkoda kasy albo co gorsza szkoda mu NA MNIE
2. zaden chlop nie wyczuwa moich zmian nastroju i sie obraza jak w 10 sekund mi sie chce przytulac a zaraz odechciewa
3. chce miec czas dla siebie, nie chce mi sie np caly dzien pisac i udawac, ze mnie interesuje jego zycie
4. nie chce sie zakochac bo mi odpierrrr wtedy
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Surfer328 wiem, ze ciezko ci zrozumiec co mowie ale w tym wszystkim chodzi o to, zeby miec tyle pieniedzy, zeby nie mialy one juz znaczenia, rozumiesz? czy za trudne
  • Odpowiedz
zeby miec tyle pieniedzy, zeby nie mialy one juz znaczenia

@saintie: to już nie kwestia ilości pieniędzy tylko wysiłku do ich zarobienia. Można mieć 10k miesięcznie z dochodu pasywnego, i jest to stan w którym pieniądze nie mają znaczenia, wtedy możesz wydać 10k ot tak. Można mieć 10k miesięcznie z pracy programisty lub managera, i każdy wydatek przeliczasz na wysiłek, stres, poświęcenia, energię włożoną w wykształcenie. Więc chyba pozostaje ci
  • Odpowiedz
@saintie: mając wolne 10k miesięcznie, nie mając dziecka, można jeździć taksówkami, w razie potrzeby wynajmować nowe samochody premium na kilkudniowy wyjazd, jeść codziennie w restauracji lub zamawiać do domu, jeździć regularnie na wakacje. Czego chcieć więcej? Co prawda nie starczy na luksusowy dom na kredyt lub najem mieszkania za 4-6k, i Mercedesa w leasingu.

Chyba że nie chodzi o same pieniądze, tylko o łechtanie ego władzą i bycia dominantem finansowym.
  • Odpowiedz
@saintie: jeśli idzie to w parze z robieniem w życiu tego co się lubi i kocha się siebie, to życie idealne.

Chociaż ze swoją aparycją idealnej blondynki masz prawo żądać od życia ponad normę. Ale niekoniecznie dadzą ci to faceci których pokochasz. Słyszałem od doświadczonych życiowo że zazwyczaj człowiek wiąże się z kimś innym niż sobie wcześniej zamarzył, i ten ktoś okazuje się lepszy niż ten ktoś z marzeń.
  • Odpowiedz