Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś w stanie mi wytlumaczyc dlaczego nagle mogla mi sie zacząć trzęść szyja i kark? Za każdym razem jak napne kark przykładowo przy ruszaniu głową albo gdy np. robie planka albo probuje sie na drążku podciągnąć, czy zwyczajnie zmienić pozycje na krześle to czuje jak mi zaczyna drżeć cały kark jak galareta i za tym idzie głowa. Nigdy wcześniej tak nie miałem, a trwa to już z 2 miesiące i mam wrażenie, że się nasila.

Czy jest jakieś wytłumaczenie tego inne niż jakieś ciężkie choroby neurologiczne typu stwardnienie rozsiane, ALS, jakies miopatie, Parkinson, drżenie samoistne? Ktoś miał taki problem i mu to przeszło?

#medycyna #neurologia #lekarz #mikrokoksy #mirkokoksy #fizjoterapia #rehabilitacja #fizjoterapeuta #silownia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GodComplex tężyczka, niedobory elektrolitów, magnezu, potasu, wapnia, B12. Jeśli chcesz iść do lekarza, a według mnie warto, to zrób sobie wcześniej morfologię, TSH i wyniki tych co napisałem, bo lekarze i tak będą tego od Ciebie chcieli. Przyczyn może być wiele, niemniej czasem takie potencjalnie błahe niedobry, mogą robić robotę.
  • Odpowiedz
  • 0
@GodComplex Raz piszesz, że masz ALS, a teraz pytasz o inne choroby. To jak to w końcu z Tobą jest ? Masz zdiagnozowane czy sam się diagnozujesz ? Na zadane pytania nawet nie odpiszesz. Zdecyduj się.
  • Odpowiedz
  • 0
chlop chyba szuka atencji

@Chittat: serio? po co takie komentarze? Od kilku lat mam objawy, które rujnują mi życie, wykluczyły mnie z zawodu, lekarze rzucają diagnozami na lewo i prawo, diagnozami z których nic nie wynika, a ty twierdzisz że szukam atencji? Jesteś jednym z tych empatycznych lekarzy?

@etosha w ALS nie ma zmian w MRI głowy, chyba że w bardzo późnym mozna sie doszukiwać motor-band sign, ale to
  • Odpowiedz
@GodComplex: O ile pamietam to chyba jestes z Warszawy lub okolic. Umowienie sie do jakiegos dobrego specjalisty neurologa od ALS lub SM i zrobienie ponownie EMG nie bedzie kosztowac milionow monet. Zrob najpierw to wszystko a nie po raz n-ty pisz o objawach na portalu ze smiesznymi obrazkami.
  • Odpowiedz