Wpis z mikrobloga

ehhh chciałbym zapomnieć całą grę żeby ją przejść jak za pierwszym razem

@tellet: aż tak dobra? Nie przepadam za widokiem izo, ale w falout 1 i 2 w sumie się nieźle bawiłem.
  • Odpowiedz
pierwsze moje skojarzenie to miasto po wyjściu z muzeum w #gorky17

@floojd: myślałem, że tylko ja jestem na tyle stary by ten obrazek od razu mi to przypomniał. Bardziej mi tylko przypomina ten obrazek wejście do hotelu, które trzeba było rozwalić rakietą, ale może źle pamiętam.
  • Odpowiedz
@dafto: Absolutnie niepowtarzalne jednorazowe doświadczenie. Chciałem grać drugi raz wybierając inne skile i decyzje, ale to już nie to samo.
  • Odpowiedz
Chciałem grać drugi raz wybierając inne skile i decyzje, ale to już nie to samo.

@BassGru: wręcz drugi raz lepiej nie przechodzić

pozostaje się wtedy bezpiecznie w błogiej nieświadomości jak wiele ważnych wyborów w tej grze jest iluzorycznych :)
  • Odpowiedz
@wooster: tak, ciezko mi okreslic uczucia jakie mi towarzyszyly, gdy ją przechodziłem. Taka jakby pustka, nostalgia, połączona z nadzieją na lepsze jutro. Naprawdę świetna gra, a w zasadzie możnaby powiedzieć że to bardziej interaktywna książka, bo to raczej ściana tekstu okraszona ładną grafiką. Bezbłędny klimat.
  • Odpowiedz
@gedzior84 i najlepsze jest to, że ja nie przepadam za produkcjami, gdzie jest bardzo dużo tekstu i czytania. Jak komuś mówię, żeby spróbował, to mi mówi, że "a to dużo czytania, to nie dla mnie". No tak, tylko że to mnie tak wciągnęło, że miałem ochotę czytać jeszcze więcej. Dużo emocji, dużo siebie też odnalazłem w tych dialogach. Kiedyś na pewno podejdę jeszcze raz do niej
  • Odpowiedz
@dafto: @sradam Wiadomo - wszystko zależy od gustu, ale dla mnie to jedyna gra, której wystawiłem 10/10 (blisko tego był tylko Planescape Torment, teraz ogrywam BG3, więc zobaczymy po). Styl narracyjny mnie pochłonął, wraz z wykreowanymi postaciami i dubbingiem stworzył niespotykane mi wcześniej doświadczenie.
  • Odpowiedz