Aktywne Wpisy

frugASS +15
Zwymiotowałem przez kaszel

Ponad 6 miesięcy temu stwierdziłem że mam w dupie windows i przechodzę na linux. Wybrałem Ubuntu jako najbardziej popularny i miałem z nim wcześniej doczynienia. Nadmienię że jestem full stack developerem. Wszystko super i podoba mi się poziom kontroli nad tym co mój komputer robi. Natomiast myślę teraz nad przesiadką na ArchLinux żeby mieć tej kontroli jeszcze więcej. Polecacie czy nie?
#linux
#linux
Nie bardzo rozumiem jaki jest sens głosowania na taką partię? To jak zakładanie sobie stryczka na szyję. Tym bardziej że za chwilę wojny na Ukrainie może nie być, a duża część Niemców jest przeciwko poborowi
Ktoś wytłumaczy co jest nie tak z tym narodem?
Niemcy widać też nie mają za bardzo na kogo głosować.
#niemcy #libertarianizm #niemiecki #pieklomezczyzn #niebieskiepaski #wyboryniemcy #neuropa
@Xing77: No sądząc po partiach które startują to faktycznie nie mają xD. Jest CDU z poborem, jest SPD które rządzi tak słabo że się sam poddał w trakcie kadencji, jest AfD z ich prorosyjskością, Zieloni którzy zamknęli atom i spowodowali kryzys energetyczny i otwarcie elektrowni węglowych, skrajna lewica Die Linke, też prorosyjska i FDP które puka pod próg, tak skuteczni
@Abaddon_Profanator: Resztki Die Linke, które dzisiaj tworzą partię prorosyjskie już nie są i otwarcie opowiadają się za Ukrainą. Prorosyjskie środowiska w tej partii przeszły do BSW.
narzekamy ze my mamy przerabane ze względu na położenie a kraje europy zachodniej maja problem bo spolecznestwo przyzwyczajone do dostawania a nie do obowiazkow wobec swojego kraju ( obysmy bron boze nie bronili im tego wygodnego zycia własnymi ludzmi bez ich rownorzednego wysilku jesli chodzi o ich feet on the ground!)
Z drugiej strony ich politycy siedza w kieszeniach biznesu i roznych szemranych grup wplywu, czesto zagranicznych, liczac ze sie wypromują na
czyli afd nie jest pro rosyjski?
czyli jak zwyciezy cdu i afd na drugim to bedzie i wsoarcie dla ukrainy i budowanie bundeshwery?