Wpis z mikrobloga

@billybumbler 1. Data ważności – Na opakowaniu widnieje data „02.03.2025”, co sugeruje, że ser powinien być jeszcze dobry, o ile był przechowywany w odpowiednich warunkach.
2. Wygląd i zapach – Sery pleśniowe naturalnie mają niebieską pleśń, ale jeśli pojawiły się inne nietypowe kolory (np. różowy, czarny, pomarańczowy), śluzowata powierzchnia lub nieprzyjemny, zgniły zapach, mogą być zepsute.
3. Konsystencja – Jeśli ser stał się nadmiernie miękki, lepiący lub suchy i kruszący w
  • Odpowiedz
Ser pleśniowy z początku jest twardy i ma mało pleśni, z czasem robi się coraz miększy i możesz go smarować. Nie chcesz go jesc tak zrób sos do makaronu. Taki będzie bardziej pikantny, i jak zostawisz na stole to mkze mieć skarpetka nuta:)
  • Odpowiedz