Wpis z mikrobloga

• 545
zagospodarowanie przestrzeni w sume nie takie calkiem najgorsze, lepiej to wyglada niz typowa prawie prostokatna klitka 30m2
  • Odpowiedz
@Vahn: niby jest w cholerę dostępnych mieszkań bo podaż większy niż popyt ale znaleźć coś do "mieszkania" to nie lada sztuka xD a tak w ogóle to pogratulować "architektowi" kreatywności
  • Odpowiedz
@Vahn: w sumie spoko jesli to jest do zaaranzowania w ten sposob. Imo brakuje jakiegos miejsca do przechowywania w sypialni. Poza tym, ten uklad moze byc bardziej funkcjonalny od niejednego gowna z kilometrami waskich korytarzy
  • Odpowiedz
@katopa faktycznie - zagospodarowanie super przy założeniu że masz w dupie proporcje i nie przeszkadzają ci przeskalowane meble i np. szafa wielkości pudełka na buty jest dla Ciebie ok.

Porównaj sobie tę szafę a konkretniej jej poszczególne części do np. szafek kuchennych.
  • Odpowiedz
@katopa

zagospodarowanie przestrzeni w sume nie takie calkiem najgorsze, lepiej to wyglada niz typowa prawie prostokatna klitka 30m2

Tylko weź pod uwagę to, że deweloper lubi sobie zrobić przeskalowane meble i w rzeczywistości zmieścisz tam stołek a nie kanapę xD
  • Odpowiedz
Mieszkania raczej mało kiedy mają więcej niż 6-7m

@hpiotrekh: wut? To jakies kojce chyba, normalne mieszkanie z ekspozycja na dwie strony swiata bedzie miec na luzie 2x tyle. To jest zakamarczaste, ale odziwo ustawne w przedpokoju/salonie. Co do przeskalowania mebli, szafy w przedpokoju wygladaja na standardowe 60, wiec co tu wlasciwie jest nie tak? Jedyne czego tu brakuje, to paru metrow w sypialni na jakas szafe/miejsce do pracy jesli ktos
  • Odpowiedz
Komu sera?

@Vahn: Nieironicznie mi się podoba. Rozumiem, że czasem taki kształt mieszkania jest wymuszony kształtem budynku/działki/ulicy/sąsiednich budynków itp.
Jedyny problem to cena. Jeśli takie coś byłoby w odpowiednio niższej cenie, to czemu nie?
  • Odpowiedz
normalne mieszkanie z ekspozycja na dwie strony swiata

@Kutafonix215: a to jest takie? to jakaś właśnie klitka i jeśli twierdzisz, że ma faktycznie koło 10m długości, to musiałoby mieć dobre 60-70m2.
Szczerze w to wątpię.

Jeśli sądzisz, że byłbyś w stanie je tak urządzić jak na grafice, to musisz mieć duże zaufanie
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: nie wszyscy leca w c---a wbrew pozorom :) bez wymiarowki nic sie nie ustali. Ty z grafiki wyczytales ze szafy w przedpokoju sa jakies male, no ale proporcje z kuchnia sie zgadzaja. Drzwi sa calkiem niezlym punktem odniesienia. I zakladajac ze maja 80cm, to wszystko jest tutaj w skali. Wrjdzie sofa <200cm, stol 120x70, lozko 160x2m. Szafki w kuchni/na przedpokoju - standardowe 60.

Jest tez sporo plusow pobocznych, dzieki
  • Odpowiedz
@Kutafonix215: ja o szafach nic nie pisałem. Ogólnie przy szukaniu swojego widziałem jak niektórzy lecą w c---a.
To prawda, plan z wymiarami to podstawa.

a swoją drogą chyba by mi się musiał sufit na łeb s--------ć, żeby sobie kupić mieszkanie w kącie za 650tys xD
  • Odpowiedz