Wpis z mikrobloga

Cześć. Czy opłaca się, co myślicie o "inwestowaniu" pieniędzy w klocki Lego. Konkretniej wszedlem na ich stronę i np. tutaj https://www.lego.com/pl-pl/categories/exclusives
są chyba jakieś zestawy wydawane w mniejszej ilości (nie wiem, może się mylę). I czy warto coś takiego kupować licząc na sprzedaż z zyskiem w przyszłości - np. 10-15 lat.

#lego #klockilego #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Eternal_Oblivion: W sumie to nic nie rozumiem z tego co napisałeśXD ai w czasie rzeczywistym nie wymaga okablowania nie paniemaju pa Eternal_Oblivion język jakim sie posługujesz
tecent asian gaming etc - takie klimaty mnie interesują
  • Odpowiedz
@Eternal_Oblivion napewno się opłacało i teraz opłaca. Jak będzie w przyszłości- niewiadomo aczkolwiek myślę że zwrot z inwestycji sporo spadnie. Jednak bazuje to na sentymencie ludzi 40+ którzy wychowali się na klockach, dorośli, zaczęli zdobędę zarabiać i kontynuują pasje z dzieciństwa. Teraźniejsze dzieciaki wychowane są jednak na czymś zupełnie innym.
  • Odpowiedz
@Eternal_Oblivion: kupisz kilka kartonów zeby za 15 lat być może wyjąć tyle ile włożyłeś plus inflacja. Zwykła spekuła, a jakbym miał spekulować to był kupił akcje/etf/złoto bo przynajmniej mniej miejsca zajmują
  • Odpowiedz
@Eternal_Oblivion: zacznijmy od tego ile zestawów posiadasz i jak długo siedzisz w lego?
Inwestycja w tym momencie to na zasadzie zakupów tych zestawów, które na prawdę ci się podobają, nie szkoda ci kasy na nie bo i tak nie masz co z nią zrobić. Siedzisz w lego, wiesz co jest popularne i to sobie zostawiasz. Z reszty sam coś budujesz, kontaktujesz się z innymi osobami co to lubią, jeździsz na
  • Odpowiedz
@Eternal_Oblivion: Zarobisz wielki UJ na inwestowaniu w LEGO. Wiem, bo sam ma dwie szafy, ale kupuję dla zabawy, a nie inwestycyjnie.
Po kilku latach zbierania mam zestawy, których obecna cena jest 2-3x wyższa, niż ta, za którą kupowałem.
Tylko kupowałem na promocjach, za 60-55% (a jak weszła super okazja to 45%) ceny katalogowej.
Po kilku latach wartość większości moich zestawów wzrosła, nawet biorąc pod uwagę, że część już mam z
  • Odpowiedz