Aktywne Wpisy

wykop +70
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały

źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
czerwonykomuch +1146
Uprzejmie przypominam, że Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem
Hmm a ja sie nabijalem jak ostatnio pracodawca placil za moj hotel 80 ojro za noc. W monachium.
Jakie euro? 200 ziko XD
Nope, przez booking ogarnąłem sobie jeszcze w Polsce - 215 zł wyszło + podatek miejski 2 euro - czyli ogólnie jak za zboże. Teraz już wiem dlaczego xd
@CreaOnion: :DD
Ja tam "troche" po roznych hotelach czy kwaterach sie bujalem. na szczescie nie mialem takich doswiadczen :D
Jeden ziomek mnie zaczepił jeszcze przed wyjściem z dworca, zapytał czy "Alles gut" i sobie poszedł XD
A tak to raczej nie mieli okazji, bo poszła taka dzida z walizka, że starałem się nie gapić na tych ćpunów i żeby komuś nic głupiego do głowy nie przyszło
Dzisiaj właśnie ruszałem z Berlina i pod samym wejściem chyba jakiś protest był - trochę niemieckich flag i przede wszystkim - dużo policji, cały dworzec obsadzony mundurowymi. Nie udało mi się ogarnąć o co chodzi, bo musiałem lecieć na pociąg.
Także powodzenia, ja na szczęście stąd s--------m xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNic szczególnego. Ogromny dworzec, a okolice nowoczesne. Syf jedynie na chodnikach.
Z doswiadczenia moge powiedziec ze jak jakis czarny lub ciapaty podchodzi z takim pytaniem to w 99% jest to lokalny szaman, ktory ma przy sobie rozne mniej lub bardziej ciekawe substancje "lecznicze" i chetnie sie nimi podzieli. Oczywiscie za drobna oplata ^_^
Ja za to mialem okazje ogladac jak typ zrobil "zloty strzal"
@dsomgi00: Menele wypełzły głosować? xD