Wpis z mikrobloga

• 0
@gorzki99:

Nope, przez booking ogarnąłem sobie jeszcze w Polsce - 215 zł wyszło + podatek miejski 2 euro - czyli ogólnie jak za zboże. Teraz już wiem dlaczego xd
  • Odpowiedz
@CreaOnion: Ja za 150zł za dobe spałem na Fünfhausie w Wiedniu w okresie świątecznym jak byłem na urlopie, gdzie niby jest niebezpiecznie i jest to jedna z biedniejszych i najbardziej zróżnicowanych kulturowo dzielnic itp. a oprócz kilku ciapaków i grafitii to nic tam strasznego nie było po zmroku. Wiedeń pełna kulturka i spokój, no może poza gdzie nie gdzie małymi pozostawianymi buteleczkami 50ml po wódzie i zapachu zioła gdzie bądź,
  • Odpowiedz
  • 0
@Skoncentrowany:

Jeden ziomek mnie zaczepił jeszcze przed wyjściem z dworca, zapytał czy "Alles gut" i sobie poszedł XD
A tak to raczej nie mieli okazji, bo poszła taka dzida z walizka, że starałem się nie gapić na tych ćpunów i żeby komuś nic głupiego do głowy nie przyszło
  • Odpowiedz
  • 0
@dsomgi00

Dzisiaj właśnie ruszałem z Berlina i pod samym wejściem chyba jakiś protest był - trochę niemieckich flag i przede wszystkim - dużo policji, cały dworzec obsadzony mundurowymi. Nie udało mi się ogarnąć o co chodzi, bo musiałem lecieć na pociąg.

Także powodzenia, ja na szczęście stąd s--------m xd
CreaOnion - @dsomgi00 

Dzisiaj właśnie ruszałem z Berlina i pod samym wejściem chyba...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@dsomgi00 @CreaOnion bylem w berlinie tydzień temu i tak byłem nastawiony właśnie jak piszecie, ale wcale tak źle nie było, bezdomni gorsi niż w Polsce (takie crackheady, nie mietki wesołe jak u nas), ale spodziewalem się że będzie więcej, na dworcu głównym szczególnie
  • Odpowiedz
@dsomgi00

No to się przekonam za 5 dni jak na HBF wysiąde w Berlinie ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Nic szczególnego. Ogromny dworzec, a okolice nowoczesne. Syf jedynie na chodnikach.
  • Odpowiedz
@dsomgi00:

kanak naćpany 60kg powiedział do ciebie "alles gut" xD? Nie no, gość pewnie chciał cie zamordować

Z doswiadczenia moge powiedziec ze jak jakis czarny lub ciapaty podchodzi z takim pytaniem to w 99% jest to lokalny szaman, ktory ma przy sobie rozne mniej lub bardziej ciekawe substancje "lecznicze" i chetnie sie nimi podzieli. Oczywiscie za drobna oplata ^_^

Ja za to mialem okazje ogladac jak typ zrobil "zloty strzal"
  • Odpowiedz
@CreaOnion: Trenowałem rok boks, a obecnie 11 lat siłki i 2.5 roku bieganie i nie uważam, że dałbym radę 3 ćpunom na raz i to nawet bez noży, ale po prostu uważam, że grubo przesadzacie.
  • Odpowiedz