Aktywne Wpisy
Technick20 +93

szzzzzz +15
#antykapitalizm #antykonsumpcjonizm #minimalizm #zakupy
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam
Przeglądam swoje stare wpisy i czuję, jak mój kręgosłup moralny próbuje uciec z ciała z samego wstydu. Byłem idiotą. Wszyscy byliśmy. Każdy, kto tu siedzi wystarczająco długo, miał ten moment, gdy zobaczył swój stary komentarz i poczuł, jakby ktoś opublikował jego zdjęcie z podstawówki w dresie z bazaru.
Ale najlepsze jest to, że wciąż robimy dokładnie to samo. Wykop od lat wygląda jak zbiorowa terapia dla ludzi, którzy uważają się za wyjątkowo inteligentnych, ale jakimś cudem wszyscy wylądowaliśmy na tym samym portalu, od lat komentując te same tematy, wyśmiewając „przeciętnych ludzi”, chociaż sami od 17 lat nie umiemy wyjść poza krąg narzekania.
I sobie wszyscy siedzimy, od lat klepiemy te same mądrości, wyśmiewamy innych, a jedyne, co się zmienia, to licznik lat zmarnowanych na Wykopie.
#gownowpis
źródło: IMG_6369
PobierzKiedyś broniłem użytkowników tego portalu, kiedy ktoś pisał, że tu sami debile/złośliwcy/frustraci/etc. siedzą. Niestety z czasem zauważyłem, że poziom agresji i niezadowolenia co raz bardziej wzrasta. Mam czasami wrażenie, że niektórzy czekają tylko żeby swoje gorzkie żale przelać na kogoś innego albo d---------ć się o coś dla zasady. Nie twierdzę, że są tylko tacy - niejednokrotnie, do
czy te 17 lat temu Michał też obiecywał, że naprawi tagi?