Wpis z mikrobloga

Wczoraj byłem krytykowany przez niektóre jednostki, mimo że zgodnie z prawdą napisałem ze Konfedaracja głosując przeciwko budownictwo społecznemu lub wstrzymujać się tak naprawdę chciała oddać za darmo 1 mld PLN z KPO. Dziś Mentzen zaproponował ulgę, która jest pośrednią format dopłat i we Włoszech skończyła się tragedią i w Polsce wywinduje ceny do kosmicznych poziomów. Konfederacja podobnie jak Nawrocki służy interesom deweloperom i rentierom. Drodzy politycy już lepiej nic nie róbcie.

Xianist - Wczoraj byłem krytykowany przez niektóre jednostki, mimo że zgodnie z prawd...

źródło: 640px-S%C5%82awomir_Mentzen_Sejm_2022

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kpo to pożyczka a nie żadne darmowe pieniądze

@volodia: i to taka którą będziesz spłacał nie ważne czy wykorzystasz czy nie, z reszta na zupełnie preferencyjnych warunkach.

Czyli faktycznie Suawek jak zawsze ma racje, niech przepadnie a i spłacac i tak bedziemy
  • Odpowiedz
Ultra merytorycznie, ze 4 strony przejrzałem na twoim profilu żeby coś merytorycznego znaleźć. Eh, wykopku xD

@Wink: no a screen po co? XD coraz więcej tepych tuskobotow.
  • Odpowiedz
@Xianist Jak propozycją Konfederacji to kretynizm tak jęk porównywanie do Włoch to jest ten sam poziom...

Włochy więcej miały wspólnego z naszymi programami dotacji dociepleń i chodziło o rozbudowany system wyłudzania pieniędzy (jak u nas z dociepleniami). Nie ma to nic wspólnego z brakiem pcc który zresztą akurat można by było zlikwidować na zasadzie ulgi mieszkaniowej by płacić go przy obrocie gospodarczym ale by nie dotyczył mieszkań na własny użytek. Propozycja
  • Odpowiedz
@Xianist: tylko we Włoszech można było tymi ulgami handlować, UE zrobiła dokładnie to samo z emisjami co2, a niedawno wałki kręciły firmy budowlane powiązane z ociepleniami i remontami.

Ulga byłaby najlepszą opcją pod warunkiem że nie będzie zbywalna.
  • Odpowiedz
Konfedaracja głosując przeciwko budownictwo społecznemu lub wstrzymujać się tak naprawdę chciała oddać za darmo 1 mld PLN z KPO.

@Xianist:
1. Środki miały być z bezwrotnej dotacji, czy pożyczki?
2. Z tego co wiem to państwa same sobie piszą program pod KPO, jak rezygnacja z jednego postulatu ma sprawić, że tych pieniędzy nie można wykorzystać w inny sposób?
  • Odpowiedz
no a screen po co? XD

@ni0bi: Pokazuje twój poziom dyskusji z tymi "tuskobotami". Wszystko się sprowadza do wypowiedzi podobnych do:

coraz więcej tepych tuskobotow

Piszesz że ktoś sra na szachownicę jak piszesz merytorycznie? Przecież ty sam przychodzisz się wysrać zamiast napisać coś z sensem i jakoś przekonać ludzi do swoich poglądów czy podjąć dyskusję. Zamiast tego ciągle "tuskoboty", "czaskoski" i inne polityczne tekściki rodem z komentarzy na facebooku starych
  • Odpowiedz
@Wink: przecież w samym komentarzu "to standard na takich wiecach" daje argumenty xD słabo szukasz, bo nie chcesz znaleźć. A wszystko to dlatego bo jestem za konfa xD
  • Odpowiedz