Wpis z mikrobloga

Wczoraj byłem krytykowany przez niektóre jednostki, mimo że zgodnie z prawdą napisałem ze Konfedaracja głosując przeciwko budownictwo społecznemu lub wstrzymujać się tak naprawdę chciała oddać za darmo 1 mld PLN z KPO. Dziś Mentzen zaproponował ulgę, która jest pośrednią format dopłat i we Włoszech skończyła się tragedią i w Polsce wywinduje ceny do kosmicznych poziomów. Konfederacja podobnie jak Nawrocki służy interesom deweloperom i rentierom. Drodzy politycy już lepiej nic nie róbcie.

Xianist - Wczoraj byłem krytykowany przez niektóre jednostki, mimo że zgodnie z prawd...

źródło: 640px-S%C5%82awomir_Mentzen_Sejm_2022

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
szkoda ze z trzaskowskim przypadkiem zapomniales go zrownac kiedy on reprezentuje interesy kasiastych boomerow xd

@AverageWolnyRynekEnjoyer: w swoich wpisach krytykuje zarówno lewice i po i konfederacje. Ostatnio pisałem że PO otwarcie popiera dopłaty, ale jesteś na tyle głupi że reagujesz jak pies Pawłowa na jakikolwiek wpis o konfederacji. Niczym się nie róznisz o innych ludzi którzy bezwarunkową popierają PiS i PO.
  • Odpowiedz
  • 13
im bliżej wyborów tym więcej takich wysrywow, boli duże poparcie, dobrze, ma boleć XD

@ni0bi: ale może jako merytorycznie a nie jak członek stada konfederacji który reaguje jak wytrenowany pies na krytyke swojego leadera? Czym się różnice od fanatyków po i pisu?
  • Odpowiedz
  • 87
jak pisze merytorycznie to stracie na szachownicę i odlatujecie xD

@ni0bi: czyli klasycznie nie masz nic dodania, przyszedłes zaspomowac wpis swoją głupotą. Jak się zastanówisz i napiszesz cos mądego to zapraszam, jak nie to kazdy kolejny spam kasuje.
  • Odpowiedz
@Xianist: Jaką ulgę? Podatkową? Jeżeli tak to z założenia pierdzielisz głupoty bo ulga podatkowa to zupełnie coś innego niż dopłaty do kredytów. Dopłaty zostaną bezpośrednio wpompowane do deweloperów i banków.
Pieniądze z ulgi ktoś może przeznaczyć na dodatkowe metry mieszkania, ok, ale może też za te pieniądze kupić samochód, zainwestować na giełdzie, polecieć i przegrać wszystko w ruletę w Vegas itd. Pieniądze zostają w kieszeni obywatela i to on zdecyduje
  • Odpowiedz
Pieniądze zostają w kieszeni obywatela i to on zdecyduje jak je wydać.

@Cogito-sum: deweloper to też obywatel.

a link do tej propozycji?

@N331: na konwencji swojej mówił, że rata kredytu powinna być traktowana jako kosztu uzyskania przychodu i powinno to tworzyć ulgę podatkową.
  • Odpowiedz