Wpis z mikrobloga

Hej, być może nie wiecie, ale grupka programistów, stworzyła generator, Arnis który na podstawie open street map, generuje dowolne miejsce na ziemi w Minecrafcie. W ciągu kilkudziesięciu sekund możecie wygenerować mapę dowolnego miasta w Polsce. Rozkład ulic i budynków odpowiada idealnie rzeczywistości, jakość tych budynków jest dyskusyjna, aczkolwiek sam fakt, że można przejść się po własnej dziurze powiatowej w minecrafcie naprawdę daje do myślenia.
Niżej kilka screenów z Warszawy.

#ciekawostki #minecraft #gruparatowaniapoziomu
SombreroTaco137 - Hej, być może nie wiecie, ale grupka programistów, stworzyła genera...

źródło: 2025-02-22_15.21.05

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SombreroTaco137 O kierwa, toż to spełnienie marzeń z dzieciństwa
Pamiętam jak z kumplami w podstawówce mieliśmy w planach wielki projekt zbudowania naszego miasta powiatowego
Skończyło się tylko na tym że zbudowałem dom kultury, ale i tak dobrze wyszedł i z najdrobniejszymi szczegółami
  • Odpowiedz
Pewnie musisz mieć albo płatnego albo pirata. Bo darmowy to jakieś bardzo stare wersje, a odkąd kupił Microsoft to tylko płatny

@mk321: TLauncher ogarnia to na spokojnie

• Odpowiedz
Ja swój dom, zanim go zbudowałem, to zrobiłem w minecrafcie, problem w tym, że bloczek w minecrafcie ma wirtualny wymiar 1 m, więc ciężko o dokładność.
  • Odpowiedz