Urodzilem się w biednej rodzinie. Nie dostanę w spadku mieszkania po babce czy po rodzicach. Nigdy nie dostałem i już nie dostanę żadnego finansowego wsparcia od rodziny. Rockefellerem nie zostanę. Jako pracujący singiel, na emigracji, z przeciętną pensją szanse na kupno własnego domu lub mieszkania w obecnych czasach mam praktycznie zerowe. Przegrałem (a może jednak wygrałem?), bo nie udało mi się stworzyć związku z żadną kobietą a w mojej grupie wiekowej to już i tak większość z otoczenia jest: od dawna zamężna/w dlugoletnim związku/samotna matka/z traumami/roszczeniowa i zepsuta aplikacjami typu Tinder. Wiem że będę pewnie pracował do późnej starości albo nawet śmierci. Własnych dzieci nie chcę mieć, bo gdy patrzę na rodzinę, kolegów z pracy ile to kosztuje zdrowia i pieniędzy, to mi się zwyczajnie odechciewa. Nie, nie stworzę kolejnego niewolnika tego systemu. Zresztą, który chłop miałby cierpliwość do dzieci w wieku 39 lat? Dzieci to się robi jak się ma 20 lat. W związku z powyższym postanowiłem, że resztę solo życia spędzę wydając zarobione pieniądze na coroczny egzotyczny wyjazd do tropikalnych krajów i okazjonalnie na divy. Gadżety mnie już nie cieszą tak jak kiedyś gdy byłem gówniarzem, więc nie będę tracił na nie kasy. Wolę coś przeżyć, zobaczyć. Mam nadzieję że zdrowie dopisze i będę mógł zwiedzić jeszcze wiele krajów nim opuszczę ten łez padół.
@MegaZU0: Nie wiem kto mi da mortgage przy rocznej pensji poniżej £30 000. Na sam depozyt trzeba bardzo długo zbierać a byle klitka w mieście o populacji 300 tysięcy ludzi kosztuje majątek. Jedyne realne opcje to wzięcie rudery do remontu w jakiejś szemranej dzielnicy albo szukanie czegoś tańszego na zadupiu ale wtedy jest problem z pracą. To nie ja robię coś źle, to po prostu ceny nieruchomości odjechały w stosunku
@xionc0586: no dobra ja zarabiam 50% więcej od ciebie rocznie ale podatki mnie już cisną mocno, kredyty jakie mam warianty to są od 1100-1300€/msc, za dom 100m2 w dublinie, wynajem domu takiego domu to jest 2500-3000€/msc, za wynajem pokoju to się płaci w okolicach 800-1200€/msc i jakoś ludzie kupują.
W związku z powyższym postanowiłem, że resztę solo życia spędzę wydając zarobione pieniądze na coroczny egzotyczny wyjazd do tropikalnych krajów i okazjonalnie na divy. Gadżety mnie już nie cieszą tak jak kiedyś gdy byłem gówniarzem, więc nie będę tracił na nie kasy. Wolę coś przeżyć, zobaczyć. Mam nadzieję że zdrowie dopisze i będę mógł zwiedzić jeszcze wiele krajów nim opuszczę ten łez padół.
#samotnosc #niebieskipasek #przemyslenia #gownowpis #oswiadczenie #emigracja
@xionc0586: coś robisz źle, sam przymierzam się do mortgage na 20 lat i to w jednym z droższych krajów UE.
Komentarz usunięty przez moderatora
@xionc0586: Dlaczego w azji? Mój kumpel wyemigrował zaraz po szkole do Kanady i znalazł sobie tam słodką Filipinke a hadem nie był