Wpis z mikrobloga

Czy nadejdzie taki dzień, w którym nie będziemy się srali o każdy błąd w wypowiedzi OPa, czy nadejdzie taki dzień, w którym przeciwnicy polityczni będą rozmawiali a się nie wyzywali, czy nadejdzie taki dzień, w którym do wszystkich podejdziemy z empatią?

Czy Radical Candor napisany przez Kim Scott jest możliwy do zastosowania?

#kociochpyta #pytanie #filozofia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lefty: Ale masz chociaż trochę nadzieji? Czy wiesz, że ni c---a i nie podejmiesz już dyskusji aby zachęcić do zwiększenia jakości komunikacji między ludzkiej.

Czasem waham się czy podjąć dyskusję kiedy mam nieco odmienne zdanie, ale zawsze mam takie coś, takie ziarenko, że gdzieś tam jest ktoś kto podejmie dyskusję wzajemnym szacunku i być może otworzy mi oczy na coś czego jeszcze nie dostrzegałem…
  • Odpowiedz
  • 0
@zenon_z_chorzowa1 no prawdę mówiąc to nie mam wcale, bo nie ma co się oszukiwać, że człowiek sam w sobie może porzucić podziały skoro to dzięki nim (mówiąc dużym skrótem) powstał
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: Panuje zbyt wielka pochwała dla cwaniactwa. Oszukiwanie ludzi innym imponuje, a sami oszukani nie robią z tym kompletnie nic, bo to przecież wstyd dla nich, a nie dla oszusta.

Średnie IQ musiałoby skoczyć o jakieś 40 punktów. Wtedy można byłoby to społeczeństwu wytłumaczyć, a oni by nie tyle uwierzyli, bo teraz muszą uwierzyć, ale po prostu zauważyli by fakt i połączyli kropki.
  • Odpowiedz