Wpis z mikrobloga

Komuś z was też przejęli (próbowali przejąć) konto microsoft? W nocy ktoś zalogował się na konto córki, a także udało im się z kontem żony. Sprawdzałem moje konto i tam jest średnio kilkanaście nieudanych prób logowania z różnych lokalizacji na świecie.
Najciekawsze jest to, że na wszystkich kontach jest uwierzytelnianie dwuetapowe i zawsze jak się chcę zalogować to muszę jeszcze podać kod który jest wysyłany na maila, którego trzeba poprawnie podać. Więc jakim cudem ten ktoś się zalogował? Jak dla mnie to wygląda tak jakby to robił ktoś z wewnątrz, czyli z microsoftu no bo jak jeszcze jestem w stanie uwierzyć że ktoś zgadł hasło żony bo było łatwe, tak już córki takie nie było, no i co z drugim etapem?
#microsoft #niebezpiecznik #bezpieczenstwowsieci #komputery
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@beer_man każdy ma swoje urządzenie. Tak jak pisałem zastanawia mnie jak ten ktoś obszedł dwuetapowe logowanie, no i to że na swoim koncie widzę po te kilkanaście razy dziennie próby logowania.
  • Odpowiedz
próbowali przejąć

@szuineg: praktycznie bezustannie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Weryfikacja dwuetapowa to teatrzyk dla gojów, ostatnio mi jakiś brudas wbił na konto steam pomimo tego
  • Odpowiedz