Wpis z mikrobloga

Nienawidze przechodzić obok nastolatków.

Na pewno większość z nich miała fajną młodość, nie tak jak ja. Koledzy, imprezy, wycieczki itd.
To jest coś czego ja nigdy nie miałem i nie będę mieć.
Do tego są wyższi, piększniejsi, dynamiczniejsi, silniejsi..

Jak studenciaki, to już w ogóle.
Oni mają życie które ja mogłem mieć...

#przegryw #zalesie
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qew12: Qew kolego, to jeszcze nic straconego. Przysiądź w wolnym czasie do matematyki i fizyki, a od października uderzaj na studia. Sam jeszcze możesz przeżyć studia, nie musisz zazdrościć mijanym na ulicy studentom.
  • Odpowiedz
  • 0
@niemalala7: Próbówałem ale mierzę się z bólem głowy. Ale to nie ma znaczenia, bo dojeżdżanie jest do dla mnie zatrudne. Do tego nawigiowanie w budynkach, rozmowy, bycie ciągle na uboczy grupy, bo nic się nie mówi, biegunki, ciągły lęk....
  • Odpowiedz
@qew12: Nie chcę zbyt bardzo wnikać w Twoje życia, ale domyślam się, że ostatnią próbę podjąłęś dawno temu? Może te wszystkie nowe leki, które bierzesz, odbyte terapie i przebyte przez Ciebie trudy odmieniły Cię jako człowieka i tym razem jakoś sobie z tym wszystkim poradzisz?
  • Odpowiedz
@qew12: A w psychiatryku nie mogą Ci ogarnąć coś do roboty, jakiejś prostej pracy czy coś? Może to Ci nada sens. Bo jak tak Cię faszerują lekami a Ty nadal masz te lęki itd. to trochę bez sensu jest ta terapia szczerze powiedziawszy (jak każda ale to inny temat) xd
  • Odpowiedz
@qew12 ja też nie miałem dobrej młodości bo pochodzę z biednej rodziny. Jeszcze biedniejszej od twojej( bo moich starych nie było stać na utrzymywanie pasożyta, co Twoi rodzice robią bo jesteś rok młodszy ode mnie a jakoś żyjesz). A mimo wszystko nie narzekam. Jest jak jest i każdego dnia robię coś żeby było lepiej
  • Odpowiedz
  • 3
@walokid: No pasożyt to np kradnie. Jeśli ktoś kogoś dobrowolnie utrzymuje, to moim zdaniem nie mozna go nazważ pasożytem.
Inna sparawa że: "Miarą społeczeństwa jest to, jak traktuje swoich najsłabszych".
  • Odpowiedz
@qew12 ludzi co kradną nienawidzę bardziej jak pasożytów. Bo pasożyt żeruje na swoich zywicielach a złodzieje żerują na mnie bezpośrednio. Ostatnio ukradli mi z auta radary i lusterka fotochromatyczne
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88: nie zrozumiałeś, jemu brakuje życia towarzyskiego jakie mają studenci, nie studiów jako takich. Na studiach online tego życia mieć nie będzie xd.
@niemalala7 jak wyżej, nawet jakby poszedł na studia dzienne, nie miałby takiego życia towarzyskiego jak inni, a o to mu chodzi
  • Odpowiedz