Aktywne Wpisy

Analny_Rozrabiaka +441
Konfitura dodał kolejny film, ale się we mnie zagotowało. Pierwszy raz napisałem skargę. Za co my płacimy. Koleś stojący na chodniku - panie to będzie 5k grzywny! Chłop jeździ wśród dzieci po chodniku i ścieżki? Pyrpyr to bemdziem tylko za parkowanie rozliczać proszem 100 zł.
#policja #stopcham #konfitura #warszawa
#policja #stopcham #konfitura #warszawa

BobekRobek +31
W sumie taka krótka historia z początków małej przesiebiorczości.
Szukałem kogos kto będzie pobierał rzeczy z mojego magazynu. Pakował i wysyłał. W sumie prosta praca.
Dałem ogłoszenia. 25zl netto za h. MAOOoo!
Żadnego dzwgania lekkie rzeczy. Paczki do 1.5kg.
Dobra.
Szukałem kogos kto będzie pobierał rzeczy z mojego magazynu. Pakował i wysyłał. W sumie prosta praca.
Dałem ogłoszenia. 25zl netto za h. MAOOoo!
Żadnego dzwgania lekkie rzeczy. Paczki do 1.5kg.
Dobra.
Więc postanowiłem sobie że nadam ten cel zgodnie z tym co lubię więc postanowiłem całymi dniami spacerować po lesie i słuchać muzyki.
Niestety nie mogę realizować tego celu gdyż nie mam za co żyć i muszę iść do pracy..
To jak w końcu z tą swoboda wyboru celu w życiu ?
#antynatalizm #filozofia
źródło: 5nyl3i
Pobierzpróbujesz robić łaskę, że żyjesz tylko komu tak naprawdę? dziwne są te mechanizmy obronne w twoim przypadku
@j557: Cel to wiem, ale możesz zdradzić sens? Chyba przespałem jakieś najnowsze odkrycia.
Moim celem jest też bezpieczeństwo i wygoda
Obiektywnie to dziś chcę chodzić po lesie a nie w przyszłości..
Nie dziwię się że nie wiesz co z tego wynika
A wynika to ze my jako ludzie nie mamy wolnej woli nawet na tyle aby wyznaczyć sobie cel i sens istnienia zgodnie z naszymi upodobaniami bo jesteśmy ograniczeni szeregiem czynników zewnętrznych: potrzeby, lęki itp...
Jest taki test psychologiczny- Wielka Piątka. On bada główne cechy ludzkie: ekstrawersje, ugodowość, neurotyczność, otwartość na doświadczenia i
Właśnie przerażające jest to że 99 procent społeczeństwa nie może nawet wycofać się z konieczności pracy przez większość życia i żyć w spokoju bo okoliczności zewnętrzne ich dojadą..
Do jak gułag niby możesz go opuścić bo nikt nie pilnuje ale do najbliższej cywilizacji jest 200 km przez 40 stopniowy mróz i zamarźniesz jak uciekniesz ..