Aktywne Wpisy
XdekHckr +46
Nie polecam mbanku @mBank
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i

źródło: PXL_20250702_101443823~3
Pobierz
jmuhha +1
Cześć, chciałbym zacząć odkładać na emeryturę w złocie. Moim założeniem jest to że dwa razy w roku kupowałbym małe sztabki 2-5 gramowe i to leżałoby w sejfie przez 30-40 lat aż do mojej starości ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie miałoby być jedyne zabezpieczenie a jakaś część tego co chce gromadzić i jedna z opcji. Pytanie do bardziej doświadczonych, czy ma to sens w takim wariancie? Jeśli nie i jeśli chce to złoto gromadzić na długie lata do przodu, to w jakiej formie wyjdzie najkorzystniej? Wydaje mi się, że małe sztabki będą ok ale dopiero zaczynam się tym interesować.
#zloto #pytanie #pytaniedoeksperta #inwestycje #pieniadze #finanse #emerytura #kiciochpyta #oszczednosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
https://youtu.be/IeZsK-8rZE8?si=wXx4N9QQONJASiCJ
@Amadeszueusz: Również polecam to krytyczne spojrzenie na numer 1 z listy przebojów tego tagu, czyli argument „tylko uncja mordo”. Małe gramatury mają swoje wady i zalety.
Najlepiej poszło srebro kupiłem 1kg Ruanda 2012 sztabmonete za 320 €, teraz wołają 1400€.
źródło: IMG_20250221_185912
Pobierzźródło: IMG_20250221_191834
Pobierz