Wpis z mikrobloga

@banzi: ja wciąż nie mogę z tego że jego chcieli zrobić kandydatem na prezydenta z ramienia pisu.
Bo fajnie mówi po angielsku, jako jeden z nielicznych prawych i sprawiedliwych.

Wieść gminna niesie że jego kandydatura padła, bo był nieżonaty a to nie może tak być.
Nawet mu zaproponowali żone figurantke, patriotyczną i katolicką, tylko się nie zgodził.

Trochem ciekaw kto był tą proponowaną żoną
  • Odpowiedz
@banzi: Dobra, ale jaki w tym wszystkim interes Polski w tym co p--------z, Tarczyński?
Tarczyński: Polski?

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 405
@banzi: Madonna wyraża się kulturalnie, a Tarczyński przebił wieśniactwem wszystkich komentujących (także tych z MAGA).

@thorgoth Może lepiej że pisiory nie znają angielskiego, skoro tak mają pod kopułą.
  • Odpowiedz
@banzi ten kabanos startuje do amerykańskiej legendy popu, która w przeciwieństwie do niego, ma głos w amerykańskich wyborach. I jeszcze ma taki tupet, aż albo to galopująca głupota, że jeszcze jej każe wypieprzać do innego kraju xD

Czaisz to, to tak jakby Ukrainiec kazał Polakowi niezadowolonemu z rządów wyjechać na Słowację albo do Niemiec xD
  • Odpowiedz
@banzi: Ciekawe, w czyim imieniu Tarczyński się wypowiada, pisząc "my". Nie wydaje mi się, żebyśmy za niemałe pieniądze oddelegowali go do Europarlamentu po to, żeby właził w dupę Trumpowi, gdy ten coraz ostrzej gra przeciwko Europie.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

ja wciąż nie mogę z tego że jego chcieli zrobić kandydatem na prezydenta z ramienia pisu.

Czy oni mają jakiegoś jednego męża stanu? Człowieka, który jest w miarę normalny a nie szurnięty i nie jest skompromitowany. I działa naprawdę w interesie kraju.

Na myśl przychodzi mi tylko Tobiasz Bocheński i Kacper Płażyński. Ten pierwszy poległ w wyborach w Warszawie a swoją kampanię oparł w dużej części na wzroście (nie
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: sęk w tym, że do polityki nie idą normalni ludzie. W żadnej z partii, a szczególnie w partiach wodzowskich nie masz ludzi krystalicznie normalnych, z którymi można się utożsamiać. To przeważnie ludzie z półświatka albo jakiejś branży (typu deweloperka), którzy umacniają swoją pozycję rola w polityce albo są do tego oddelegowani. A działanie w interesie kraju to już w ogóle rzadko spotykane. Polityk działa w interesie kraju jeśli ten
  • Odpowiedz