Wpis z mikrobloga

@BojWhucie: aha, czyli nie czytałeś tej uchwały. eh człowiek myślał że dla lewicy najważniejszy jest człowiek, no ale jak zwykle - nie wiem, nie interesuje mnie, sam se znajdź xD ziobro zaskoczenia
  • Odpowiedz
  • 0
aha, czyli nie czytałeś tej uchwały

@ChristianHorner: a ty? oświeć mnie proszę bo z tego co czytałem to pan radny KO powiedział:

Uważamy jako Koalicja Obywatelska, że ten projekt jest skomplikowany, rodzi rozliczne skutki społeczne, gospodarcze w zakresie bezpieczeństwa i dla nas nie jest jasne do końca jakie. W związku z tym chcemy, żeby te projekty zostały omówione

Więcej na RDC: https://www.rdc.pl/aktualnosci/warszawa/nocna-prohibicja-kiedy-decyzja-rada-miasta-sesja_Vl0foKM4rEIgDWRn51F6
  • Odpowiedz
  • 1
@whiskas:

W Warszawie odbyły się konsultacje społeczne, w których za wprowadzeniem nocnej prohibicji zagłosowało 80 proc. uczestników. Stołeczny ratusz, w ramach badania ilościowego Barometr Warszawski z 2023 roku, spytał mieszkańców o pomysł nocnego ograniczenia sprzedaży alkoholu. Na pytanie, czy należy to zrobić, 18 proc. respondentów odpowiedziało "zdecydowanie tak", 42 proc – "raczej tak", 21 proc. – "raczej nie", 11 proc. – "zdecydowanie nie", 7 proc. – "trudno powiedzieć".
  • Odpowiedz
  • 11
@BojWhucie: W Polsce wystarczy jakikolwiek projekt, żeby ograniczyć sprzedaż wódeczki to jest wielki kwik że wolność odbierają XD Pod sklepami patola jak c--j, darcie ryja, rzyganie, bijatyki, syf. Ale to nic. Wolność naszą Polską zabierajo ( ͠° °) W tych projektach chodzi o to żeby po 22 nie można było w sklepie kupić. Co za problem? Kup wcześniej na zapas? Idź do knajpy?
  • Odpowiedz
  • 1
@ChristianHorner: człowieku komentujesz posta sugerując jakąś większą wiedzę na ten temat po czym okazuje się że jednak nie. Zamieściłem printskrina wiadomości MJN którego przedstawiciel (radny) uczestniczył w obradach.
  • Odpowiedz
@BojWhucie: no dobrze, zmienić pracę - po prostu uchwała ma wejść bardzo szybko i nie wydaje mi się żeby okres był wystarczający aby NA PEWNO mogli znaleźć kolejną pracę. pamiętaj, jesteś lewicowcem więc nie możesz zlać tego aspektu
  • Odpowiedz
  • 1
@ChristianHorner: no jeśli w nocnych sprzedaje się tylko gorzałę to mamy problem jako państwo i społeczeństwo. Straty spowodowane alkoholem znacznie przewyższają zyski, a osoba która pracuje w sklepie alko24 szybko znajdzie lepsze zajęcie. Tutaj lektura, może nieco rozjaśni ci się w głowie
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polacy-daja-w-szyje-panstwo-traci-miliardy-akcyza-na-a-----l-to-kropla-w-morzu/2rv1ndy
  • Odpowiedz
@BojWhucie: moment, moment, powoli, ty mi tu nie mydl oczu jakimiś problemami i nie zmieniaj tematu, jak ci ludzie stracą pracę to będzie kolejny problem

>a osoba która pracuje w sklepie alko24 szybko znajdzie lepsze zajęcie

jesteś pewny? nie chce nic mówić, ale to nie jest tak że bezrobocie nie istnieje.

to jest k---a szokujące, zamiast napisać "zróbmy vacatio legis 6 miesięcy" to nie, lepiej zasugerować że utrata pracy przez
  • Odpowiedz
  • 1
moment, moment, powoli, ty mi tu nie mydl oczu jakimiś problemami i nie zmieniaj tematu, jak ci ludzie stracą pracę to będzie kolejny problem

@ChristianHorner: niezłe fikołki. Wzruszające jest jak libkom serce krwawi na wieść o bezrobotnej sklepowej z nocnego XD
  • Odpowiedz