Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy przy wyliczaniu zdolności banki mają dostęp do historii wydatków/PITów i mogą sprawdzić, że swego czasu przewaliłem trochę kasy na giełdzie i może to mieć w pływ na przyznanie kredytu? XD
#nieruchomosci #kredythipoteczny

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli jesteś na umowie o pracę to bardzo małe szanse, że coś takiego ich zainteresuje. Jeżeli firma to pewnie będą chcieli sprawdzić wydatki i mogą poprosić o różne papierki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
U mnie (UOP) było potrzebne zaświadczenie o średnich zarobkach za X miesięcy wstecz podpisane przez pracodawcę (3-12 miesięcy zależy od banku) + wyciąg z konta za ostatnie 2 miesiące. Na tym wyciągu można się wyłożyć jeśli byłoby tam sporo przelewów na różne ryzykowne inwestycje czy h----d. O PITa żaden bank mnie nie prosił.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PfefferWerfer: @mch0588 @vateras131 @kozerus @Creamfields
Dzięki za odpowiedzi. Ostatni przelew był z ponad rok temu, pozycje też już "pozamykane" tzn. zamknęły się same ( ͡° ʖ̯ ͡°) dostałem z XTB Pit8 i to widać (straty), poza tym raczej na nic dziwnego hajsu nie przeznaczałem, poza jedzeniem i czynszem na landlorda. No i czasami na los w totku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Na luzie ja przed braniem kredytu też coś tam klikałem w xtb. Miałem też drugi rachunek maklerski w dm banku, w którym brałem kredyt i nie było problemów.
Musiałbyś raczej serio bardzo dużo tych transakcji mieć na jakiś istotny % zarobków żeby analityk się zainteresował.
  • Odpowiedz
Jestem na uop

@mirko_anonim: to zamyka sprawę. Banki będą wymagać albo zaświadczenia od pracodawcy, albo zaświadczenia z ZUSu xD also potwierdzenia przelewów wynagrodzenia. Znikoma szansa, że coś wiecej
  • Odpowiedz
Czy przy wyliczaniu zdolności banki mają dostęp do historii wydatków/PITów i mogą sprawdzić, że swego czasu przewaliłem trochę kasy na giełdzie i może to mieć w pływ na przyznanie kredytu? XD

Jestem na uop,

@mirko_anonim: W przypadku umowy o pracę w większości banków podstawą do udzielenia kredytu jest zaświadczenie o zatrudnieniu oraz potwierdzenia wpływów na konto. Tylko część banków weryfikuje pełną historię rachunku. PIT zwykle nie jest sprawdzany w przypadku
  • Odpowiedz