Wpis z mikrobloga

Psiarze wprowadzają swoje psy na place zabaw wbrew regulaminom (zakaz wprowadzania psów jest na każdym placu zabaw) uważając je za dzieci i zachęcają je do korzystania z urządzeń przeznaczonych dla dzieci. W międzyczasie pies sra i sika w miejsca, w których potem bawią się te najmniejsze kaszojady.

Też się wpychacie wszędzie tam, gdzie ktoś was nie chce, otwarcie to ogłasza i wiecie, że nie jesteście milewidziani? Bo psiarze tak.

#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #dzieci #takasytuacja
WielkiNos - Psiarze wprowadzają swoje psy na place zabaw wbrew regulaminom (zakaz wpr...

źródło: temp_file2044571387131861766

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: zawsze jak z dziećmi bywam w takich miejscach to jak pojawia się psiarz sprawdzam co na to regulamin wywieszony gdzieś na tabliczce i grzecznie takiego wypraszam. Są specjalne "place zabaw" dla piesków - jakoś tam nigdy nie widziałem dzieci.
  • Odpowiedz
Słuchajcie, ja siedzę mocno w publikacjach naukowych itp ale za cholerę nie potrafię znaleźć wytłumaczenia tego co odwaliło p0lkom z psami, ktoś ma jakiś link do literatury fachowej? Ten fenomen trzeba zbadać, kiedyś #dogpill był żartem, dziś już mało kto się śmieję...
  • Odpowiedz
  • 22
@buzzardpl ale to można przyrównać co najwyżej do bezpańskich psów, a tych w miastach nie ma. Tu natomiast mamy ludzi specjalnie wprowadzających tam swoje psy plus traktowanie ich jak dzieci. To trochę jak z psami pasterskimi w górach i wprowadzaniem psynków i psórki na szlaki mimo zakazu.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Ja to widzę od dawna, że oni po prostu mają satysfakcję jeśli złamią jakiś regulamin. Np wchodząc z psem do sklepu z zakazem wprowadzania psów. To jest jakaś forma demonstracji, zwrocenia na siebie uwagi, nie wiem co tam siedzi w tym łbie.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: te filmiki powstają z tego samego powodu jak twoje posty, żeby wzbudzić dyskusję. Nikt tak nie robi, tylko jakaś laska zrobiła filmik dla atencji, a juleczki komentują pisząc wysrywy, podobnie jak pod filmikiem jaką pizzą jesteś.
  • Odpowiedz