Wpis z mikrobloga

@Milo900: ja swoja w znkomitej kondycji blacharskiej technoviolet coupe ALE z 2.0 kupilem za 40k, sprzedalem za 30k, takze po tyle chodzą te auta jak jest dobry egzemplarz :P tutaj na plus 2,8 i kabrio na minus brak mpakietu ale to do dolozenia. za 40 mozna by brac jak ktos ma fantazje
  • Odpowiedz
@Milo900: Jak wnętrze w idealnym stanie, to brać, bo na pewno nie stracisz na takim zakupie. Chyba, że ma to być daily, to też brać, ale możesz trochę stracić, jak mu nabijesz przebiegu, a nie będziesz dbać bardziej niż o żonę.
  • Odpowiedz
@Milo900: to moim zdaniem dla fun są fajniejsze auta - chociażby Chevrolet Corvette C4 za podobne pieniądze, dużo więcej zabawy. a jak nie to Pontiac GTO 2004+ z LS1 bądź LS2 jako cos bardziej do jazdy na codzien i duzo bardziej egzotycznego. przerabiałem wszystkie te auta i E36 poza wyglądem czy raczej "modą"/byciem pewnego rodzaju ikoną nie oferuje za wiele. co kto lubi, ale jazda V8 z momentem obrotowym takim
  • Odpowiedz
@Milo900 kolekcjonersko fajny gruz, cena wydaje się spora, ale 2.8 po tyle będą chodzić w takim stanie i raczej nie stanieją, jako auto do "funu" raczej bym nie brał bo to typowa kolekcjonerka, i można kupić w tej cenie fajniejsze auta do jazdy.
Rzuć sobie okiem na pierwsze boxtery jeszcze, w tej kasie można upolować fajną sztukę i też już tanieć nie będą.
  • Odpowiedz
@Milo900: Najwyższa kwotę jaką widziałem za e36 coupe z silnikiem 2.8 to ponad 80k. Ale w mpaku, ładna fela, fajne wnętrze i świetny stan. Tutaj z zewnątrz kompletna bieda. Automat, więc raczej na minus jeżeli auto do funu, plus to kabrio czyli słabo z trzymaniem stabilności jeżeli rozpórek nie wrzucisz, ale to akurat w każdym e36 jest zalecane. W tej cenie oczekiwałbym pełnego kompa. Na pewno na plus mały przebieg.
  • Odpowiedz
@Milo900: jeśli jest mowa o absurdalnie dobrze utrzymanym samochodzie, to porównaj ceny z autoscout i mobile.de.
Sprawdź ile takich samochodów jest i jakie mają ceny.
Strony z klasykami też warto sprawdzić dla szerszego kontekstu.
Pytanie czy potrzebujesz tak dobrze utrzymany samochód by czerpać z niego frajdę?
  • Odpowiedz
@Milo900: Może doprecyzuj, co rozumiesz przez "auto do funy", bo większość komentujących najwyraźniej myśli, że szukasz samochodu do upalania. Cabrio w automacie oczywiście się do tego nie nadaje, dlatego ja założyłem, że ten fun, to ma być wiatr we włosach i zwrócenie na siebie uwagi czymś mniej oklepanym niż bity Mustang ze Stanów.
  • Odpowiedz