Wpis z mikrobloga

Czy jest na sali ktos kto ma alergie i zespol suchego oka? Chcialem sie zapytac jakie leki bierzecie, bo ja sie powoli poddaje. Zrobilem drugie podejscie do kropli Olodon Free i wydaje mi sie, ze to one mi teraz ZSO pogarszaja, ale z drugiej strony bedzie mi pewnie trudno bez nich wiosne przetrwac i juz nie wiem co mam robic. Doustnie przyjmuje Rupaller, a wczesniej bylem cale zycie na Telfexo. Poradzcie cos mirki, bo nie mam sily juz do tego. Potrzebuje isc do pracy, a wszystko z komputerem odpada, bo mi sie co chwile robi zapalenie spojowki w jednym oku. Z kropli najlepiej znosze Allergo-Comod, to jest odpowiednik Polcromu bez konserwantow, ale okulistka mowi, ze to za malo i powinienem tez brac Olodon Free. Sztuczne lzy stosuje co 2 godziny, na przemian z Allergo-Comodem. Bede wdzieczny za kazda rade. Na ZSO robie cieple oklady i przemywam brzegi powiek sola fizjologiczna + cwiczenia polegajace na patrzeniu w dal i powolnym mruganiu. Nie stac mnie aktualnie na terapie laserem i kupno monitora e-ink.

#alergia #zespolsuchegooka
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@akaisterne: dieta wysoko tłuszczowa ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: czyli leczenie przyczyny, a nie objawów.
łzy mają warstwę lipidową, więc to ma sens by jeść tłuszcz
witaminę A (która jest ogólnie b. dobra dla oczu) konsumować najlepiej w formie wątróbki wołowej
Kwan - @akaisterne: dieta wysoko tłuszczowa ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚ czyli leczenie przyc...
  • Odpowiedz