Wpis z mikrobloga

Gościu mógł być kandydatem na prezydenta ale Demokraci 2 razy wystawili swoje słupy zamiast niego, najpierw Hillary, potem Bidena.

@betonoweczolo: No, Republikanie nawet w małej części go tak nie atakowali jak media Demokratów, które robiły z niego wariata.
  • Odpowiedz
@zombine: ja p------e jakie brednie xD a w jałcie to kto sie układał? nie amerykanie z ruskimi? XD wy w jakieś bajki wierzycie, przecież tylko w polsce sie obraża na inne kraje, bo nas i tak serio nie traktuje, nawet nie jesteśmy suwerenni
  • Odpowiedz
Demokraci 2 razy wystawili swoje słupy zamiast niego, najpierw Hillary,

@betonoweczolo: w 2016 Bernie zostal wrecz oszukany, defacto wygral preeliminaries, ale wtedy parta wprowadzila glosy "superdelegatow" i Hilary znowu byla na przedzie.

ja p------e jakie brednie xD a w jałcie to kto sie układał? nie amerykanie z ruskimi? XD

@hipokryzjawkutos: no tylko, ze tam dzielono m.in. strefy wplywow na terytorium przegranych Niemiec oraz ustalano reparacje wojenne, ktore maja
  • Odpowiedz
@zombine: Poza wspomnieniem o Nawalnym nie bardzo mam się o co czepiać Berniego tutaj (Nawalny to byłby drugi Putin tyle, że chciał ukrócić Oligarchię.. chociaż pewnie by nastąpiło "teraz k---a my" i wymiana elit) no ale w tego typu przekazach się je wzmacnia poprzez przykłady by każdy nawet średnio ogarniający politykę zrozumiał, więc c--j tam niech będzie XD
  • Odpowiedz
@zombine: Sanders to jest gość. Żaden inny kongresmen tak nie nagłaśnia problemów trawiących amerykę i przeciętnego człowieka jak on. Co zabawne ma łatkę komucha, ale w praktyce facet tylko chcę by USA zbliżyły się choć trochę do naszych, czyli europejskich standardów jeśli chodzi o edukacje, służbę zdrowia, zdrowe żywienie czy infrastruktura.
  • Odpowiedz
@Kagernak: Sanders to jest dla mnie jeden z tych ludzi o których się będę starał pamiętać - dobry człowiek z wizją, a został zaatakowany nawet przez własną partię i przez nich pozbawiony prawa do startu w wyborach. Oj jak lepszym światem byśmy dysponowali z nim w fotelu prezydenckim (,)
  • Odpowiedz
@zombine: Bernie ma fajne pochodzenie... i to bardzo. Tak sobie myślę że gdyby nie IIWŚ i Holokaust, to dziś pewnie byłby jakimś handlowcem w Krakowie, a jego dzieciaki by mirkowali razem z nami. Pewnie stąd te wszystkie sentymenty i fajnie, że przenosi je na amerykański grunt.
eeehhh - @zombine: Bernie ma fajne pochodzenie... i to bardzo. Tak sobie myślę że gdy...

źródło: Screenshot 2025-02-20 at 21-55-43 L5uk9kpTURBXy83ZjQ2YmQyOTRkMTIwOGQxNzNiZjdlN2QyMDlmODUxZi5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCw94AAaEwBg (obraz AVIF 960×638 pikseli)

Pobierz
  • Odpowiedz