Aktywne Wpisy

Jestem chłopem Mam 27 lat i nie chce mieć dzieci. Jestem z różową 1.5 roku i powoli zaczyna naciskać na ślub, wspólne mieszkanie, i w przyszłości dzieci. Ona jest 3 lata młodsza, ale ja tego nie widzę. Nie zarabiam dużo, ona też, już teraz często liczę kasę, a co dopiero jakby pojawił się dzieciak. Też za bardzo nie chce rezygnować ze swojego życia bo niezbyt lubię dzieci. Ostatnio byliśmy u jej kuzynów

Salido +262
Minął 12. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 2 wypadki śmiertelne w których zginęły 2 osoby.
46 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
50 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 2 wypadki śmiertelne w których zginęły 2 osoby.
46 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
50 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-3
Pobierz

Elo, chrapię i mam bezdech senny. Do tego mam nawracajace infekcje i przewlekle zapalenie zatok.
Lekarz mi zaproponował zabieg FESS (czyszczenie zatok + usuniecie jakiejs chrzastki powietrznej która blokuje) , prostowanie przegrody nosowej.
Wg nich jest spora szansa , ze pomoze na chrapania, bezdech, infekcje i na zatoki. Termin oczekiwania prywatnie to ok 2-3 msc ,a operacja kosztuje 13000pln. Alternatywnie moglbym sprobowac zrobic to na NFZ ,ale termin czekania to ok 1 rok ,1.5 i wtedy te zabiegi by byly wykonywane osobno a nie razem.
czy ktos moze sie podzielic czy warto zrobic to prostowanie przegrody prywatnie i zaplacic?
Ciekaw jestem czy ktos mial robionego tego FESSA i moze sie podzielic rezultatami.
@drakan8:
jak duży masz ten bezdech? jakie AHI wyszło w badaniu polisomnograficznym? cokolwiek byś nie robił od tego moim zdaniem trzeba zacząć