Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy jeśli nie odbiorę przesyłki z #allegro do paczkomatu i po dwóch dniach wróci ona do nadawcy to z automatu jest to traktowane jako odstąpienie od umowy? Pomyliłem paczkomaty a ze sprzedawcą nie ma żadnego kontaktu. Swoją drogą jest to mega słabe, że jako odbiorca przesyłki #inpost nie mogę jej przekierować w aplikacji nawet na etapie sortowni.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jacoos1: Pytanie też czy kupiłeś od firmy, czy od osoby prywatnej? bo jak od osoby prywatnej to ona nie musi przyjmować Twojego zwrotu i ona nadal należy do Ciebie.
Jeżeli był zakup od firmy to po prostu zgłaszasz zwrot przez Allegro - jak wejdziesz w zakup to tam masz opcję "zwróć zakup". Jeżeli jest to rzecz jasna produkt, który nie został wyłączony z możliwości zwrotu.
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokpok: zakup był od firmy, produkt zwracalny. Problem w tym, że z tą firmą w ogóle nie ma kontaktu i mam obawę, że jak przesyłka wróci do nich (bo nie mam jak jej odebrać) to po rozpoczęciu procedury zwrotu zrobi się bałagan i oni tego nie ogarną.
  • Odpowiedz
@Jacoos1: Dokładnie jak @NieoznaczonaReklama napisał. Zgłaszasz odstąpienie od umowy przez Allegro. Dla pewności możesz jeszcze napisać im wiadomość, że odstępujesz od umowy i że paczka do nich zwraca. Dla pewności po tym jak paczka do nich wróci liczysz 14 dni, a po 14 dniach (jeżeli nie ma zwrotu) to otwierasz dyskusję i piszesz, że brak zwrotu po odstąpieniu od umowy. Jak po 24h nic nie odpiszą to prosisz o
  • Odpowiedz