Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +261
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

R2D2_z_Sosnowca +251

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWykop.pl
Czaisz? To są oszuści.
Kup panele sam. Falownik sam.
Niektire firmy maja przedstawicielstwo w PL z chin. Program czyste powietrze zawiesili poniewaz firmy ktore realizowaly projekty robily to po najnizszych kosztach montujac chlam a fakturujac do maxa. Dlatego zablokowali program i ma ruszyc na wiosne na innych zasadach. Wszedzie gdzie w tym kraju jest posrednik to 80% szans ze klient zostanie wydymany. Jak kupisz sam to i tak zaoszczedzisz polowe
Teraz s ciagu dnia latem kiedy wszystkie panele w calej polsce chodza na pelnych obrotach cena jest najnizsza, specjalnie teraz na nowych zasadach cena zmienia sie kilka razy dziennie. Jak ludzie dużo oddaja do sieci to cena spada. Jak nie oddaja bo jest noc
Przykład: dziś wjechały do mnie na magazyn zestawy z foxa(falownik 10kW z bateriami HV 10kWh) po 10500 netto, a miesiąc temu kosztowały 12000 zł netto - obecnie ceny spadają ale nie zawsze tak było.
W Twoim przypadku w gre wchodzi montaż instalacji PV z magazynem energii bo niestety ceny prądu na giełdzie (te
Zacznij od samej pompy ciepła, aby jej wydajność była dobrana do charakterystyki budynku, np. poprzez OZC lub z grubsza z PChE, które masz w projekcie. Zadbaj też o to, aby podłogówka była zrobiona dobrze.
Lecisz w trakcie budowy z pompą (już dobraną mocowo pod Twoje potrzeby), jak masz ją w projekcie i PChE to składasz Moje Ciepło. Już 7k do Ciebie
Z tego co się orientuję to tanie pompy potrafią przy -15 -20 stopni pobrac wielokrotnosc tego co pompa ciepla lg lub samsung.
Prawda to?
@stara_biauka_: ? Czy ty wiesz jak działa pompa ciepła w ogóle?
@bdg-bro: czym się różni budżetowy sprzęt na firmowych komponentach od firmowego sprzętu na firmowych komponentach?
Wiadomo, że chodzi głównie o serwis i dopłatę do usuwania usterek i awarii w razie W jeżeli się pojawią. Dziś na szczęście całkiem sporo jest fachowców z chłodnictwa, którzy podejmują się napraw różnych PC. Z tymi pochodzącymi Z grupy Midea nie powinno być większego problemu, bo tego jest chyba najwięcej na rynku i nawet bez wsparcia producenta jest szansa,
@bdg-bro: no niestety mam inne wrażenie. Do tego trzeba sporej wiedzy jednak i doświadczenia.