Wpis z mikrobloga

Stoję przed wyborem samochodu. Wszystkie z podobną mocą (265-280km), benzyna, automat, napęd 4x4.
I nie wiem co wybrać może ktoś ma porównanie. Z jednej strony wziąłbym alfę bo skręca kark na chodniku, ale to już trochę stare auto i to widać szczególnie w środku. Z drugiej BMW bo też jest ładne ale wiem jak są kojarzeni ich kierowcy + już będzie z jakimś przebiegiem ale jest najtańsze.

- Audi a4 a45 używane/nowe mały przebieg 2023r.+.
Spory bagażnik, dobry system infotainment. Napęd na przód trochę słabo.

- BMW seria 3 ixdrive przed face liftingiem czyli wersja przed 2022 rokiem.
W sumie najtańsze auto przez to, że kilkuletnie. Nowe nie wchodzi w grę bo ma wszystko dotykowe na ekranie. Na minus to trochę sebkowóz, policja lubi zatrzymywać z pały, bardzo stereotypowa marka.

-Alfa Romeo Giulia 2023+/nowe.
Stare archaiczne wnętrze. Przyciski, a nie dotykowe tablety (+), słaby system infotainment, super prowadzenie, mały bagażnik, mało miejsca z tyłu. Napęd na tył, dołączany przód. Chyba najmniej awaryjne w swojej klasie. Kłopot z późniejszą odsprzedażą. W moim mieście tylko serwis i to chyba się niedługo zawinie.

-mercedesa nie chce. Wszędzie piano Black, trzeszczy od nowości (mieliśmy nową a classe z salonu 2019). Dziadkowóz, nie pasuje mi design.

- jaguara nawet nie rozważam

#bmw #bmwboners #audi #alfaromeo #giulia #alfaholicy #alfa #motoryzacja #samochody
KanapkaPL - Stoję przed wyborem samochodu. Wszystkie z podobną mocą (265-280km), benz...

źródło: 1000026159

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KanapkaPL: ile ty masz lat, że p--------z takie kocopoły? chłopie ja 13 lat jeżdżę różnymi BMW i nigdy nie zatrzymała mnie policja bez powodu. Raz dostałem mandat za 91 na 70. Jak w ogóle dorosły człowiek, którego stać na drogie zabawki traktuje teoretyczną możliwość kontroli policyjnej jako wadę pojazdu? Jeszcze nazywanie auta za ćwierć miliona sebkowozem xD czy Ty chłopie wiesz czym jeżdżą sebki? E90 320d z 2007 roku to
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: może po prostu jeździsz jak dzban, masz w-----------o "akrapa" 100 dB, nie możesz wytrzymać 30 sekund bez zwrócenia na siebie uwagi i ich regularne kontrole to naturalny efekt uboczny bycia "łbem"? Nie mówię że tak jest, ale bardzo często właściciele jawnie atencyjnych aut nie łączą kropek...
  • Odpowiedz
  • 0
@BoloMaster nie chce już drugiego auta z zaspawanymi drzwiami z tyłu.

Z BMW taki problem, że nie ma używek zbytnio 330i xdrive przedliftów chyba, że czekać na okazje jak ktoś zostawi w rozliczeniu i klepać.

Chociaż najbardziej skłonny jestem na BMW albo alfę.
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: "Stare archaiczne wnętrze." - infotainment jest przestarzały (ratuje go głównie to, że można używać carplay / android auto), kamera cofania słaba (i szybko się brudzi), ale poza tym dlaczego wnętrze uważasz za "stare"? Materiały są wysokiej jakości - wyższej niż np. w bmw: bardzo ładna i miła w dotyku skóra, ładnie obszyta, wszystko co świeci to prawdziwy metal / aluminium (a nie lakierowany plastik jak u konkurencji), pozostałe plastiki
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: moze i Giulia ma swoje wady, ale to jest fura majaca wiele cech samochodu, ktorych juz nigdzie sie nie znajdzie - to archaiczne wnetrze jak to nazwales, jest jednym z najpiekniejszych do dostania obecnie. Moim zdaniem brakuje jedynie kamer 360 i faktycznie multimedia moglyby byc nowoczesniejsze.

No, ale nie mozna miec wszystkiego.
  • Odpowiedz
  • 0
@KanapkaPL Dlaczego jest napisane Jaguar XE a obok fpace? xD

W każdym razie gdybym ja miałbym dla siebie wybrać spośród wymienionych no to Giulia. Nie potrzebuję jakichś wodotrysków we wnętrzu.
  • Odpowiedz
  • 0
@unintelligible jakość wiem, że top. Chodziło mi o przestarzały system multimedialny. Ale po gałce działa żyleta według tego co oglądałem na YT.
@Marek_Licyniusz_Krassus dlatego BMW odpada w przedbiegach bo ma telewizor zamiast ekranu i brak przycisków fizycznych.

Giulia podoba mi się nawet bardzo i to jest cały czas auto pierwszego wyboru. Brak piano Black, przyciski, a nie dotyk, super top wnętrze.
Nowe BMW odpada bo nie ma w ogóle fizycznych
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: Już pomijając wybór który z tych samochodów jest lepszy, to wiesz, że policja czysto teoretycznie nie ma prawa Cię zatrzymać do kontroli ot tak, bo mają takie widzimisię? Jedynie na kontrolę trzeźwości, ale to tylko dmuchanko, bez legitymowania nawet i elo
  • Odpowiedz
Chodziło mi o przestarzały system multimedialny

@KanapkaPL @kimunyest95 @unintelligible
To jest hit jak bardzo wszyscy się przyjebują tego systemu multimedialnego. I najczęściej są to opinie ludzi którzy nigdy go nie używali a jedynie powtarzają to co już ktoś w internecie napisał. Ok, jest stary, i co z tego? Działa. A największa jego zaleta to gałka. W trakcie jazdy masz ją pod ręką, lepsze i wygodniejsze to niż wyciąganie łapy
  • Odpowiedz