Wpis z mikrobloga

Ten portal to jedyne miejsce, gdzie ludzie swobodnie przerzucają się argumentacją w bitwie co lepsze: dziecko czy pies. W jednym narożniku: team 'pies to najlepszy przyjaciel człowieka', a w drugim: 'dziecko to przyszłość ludzkości'.

Argumenty o wyższości spacerów nad wychowywaniem, wzajemne wyliczanie kosztów karmy kontra pieluch oraz porównania, które z nich bardziej uwala się gównem – tu pies często przegrywa, choć dziecko w pewnych momentach potrafi zaskoczyć.
Psiarze zrzeszeni są w mocnej koalicji, a debata często przeradza się w atak personalny w stylu 'Nie wpieprzaj się w moje życie', jakby podświadomie czuli, że to, jak traktują czworonoga, jest delikatnie odjechane. Z kolei dziecioroby wyśmiewają psiarzy z pogardą, jakby przeszli grę w życie, mimo że zostały im z niego zaledwie ochłapy dla samego siebie. Jednak wszystkie chwile, gdy w myślach dusili własne potomstwo, byle tylko odzyskać swobodę działania, zagłuszają szyderczym śmiechem w stronę psich mam.

WYKOP PEEL – tutaj zawsze znajdzie się ktoś, komu przeszkadza, że żyjesz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#gownowpis #dzieci #psy #rodzina #wykopgonewild
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojciech_Skupien: to nic nadzwyczajnego. Niektórzy pływają na SUP i mówią innym, że SUP > kajak. W Twoim przykładzie SUP jest psem, a kajak dzieckiem. Kajak był wcześniej, a SUP upowszechnił się później, tak jak koncepcja porównywania psa do dziecka to swego rodzaju novum. Każdy normalny człowiek widząc coś takiego odwraca głowę (i wiosłuje w swoją stronę).
Bawię się czasem myślą, że najbardziej to rusza niezdecydowanych. Nie wiem czy tak jest,
  • Odpowiedz