Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volodia no i git pozdro, zasmakujesz tego chlebka to już nie wrócisz do normalnej roboty. Ja wyciągam siódemkę nic nie robiąc, a po kołchozach chodziłem jak głupiutki pracowałem za jakieś śmieszne pieniądze. Pozdro z branży mordeczko udanych obchodów
  • Odpowiedz
@volodia ja skończyłem niedawno 33, też mam podobne podejście, że nic już nie czeka i większość dawno poza, a co nieliczne dobre już było, a powiedzą liczne tu dzbany, że mam raj, bo pracuję w januszeksie biurowym tyle, że państwowym, gdzie ciągle mnie dojeżdżają i słyszę tylko polajanki mimo, że zasuwam, zgnoili mnie tam już tyle razy, ale za długo byłem na bezrobociu i nie mam dokąd pójść i tak jak
  • Odpowiedz
@volodia A teraz już z bólu, nerwów i stresu nie mogę spać od 4 jakbym wstawał do robo (i to do biura niby xD) za to na samą myśl, że mam wrócić do roboty po kilkunastu dniach zwolnienia, grypę niby się wyleczy, ale bólu istnienia, duszy, tego w środku, co krzyczy nie da się stłumić... Może mi konował da jeszcze tydzień, ale wrócić i tak trzeba, a im później, tym gorzej,
  • Odpowiedz
@michal-bodzio Ta, a w tej bajce były słonie/smoki..., ja minimalna jak miażdżąca większość, a daleko trza jeździć i się urobic... Fajna odklejka, wszyscy dobrze zarabiają i nic nie robią, to gdzie taka praca... Organizm prędzej, czy później upomni się o swoje, rozwalony zegar biologiczny etc. I wiem po sobie, bo wstawanie o tak nieludzkiej porze rano grubo przed 5 to męka... Także tymi 7 tysiami długo się nie nacieszysz, albo przewalisz
  • Odpowiedz
@Whirrun Nie wiem, skąd oni się biorą, aha byłbym zapomniał - tu każdy programista za wiele koła albo gracz giełdowy, czy obstawiacz sportu... To się nazywa dopiero żyć na wyparciu, ale przecież to taki portalik... Dla elity yntelygentnych inaczej... Ja płacę PPK (chociaż mówię każdemu wywołując mieszane uczucia, ale szczerze, że nie dotrwam do emerytury) mimo, iż pracodawca zniechęcał... Muszę w końcu tam wejść i sprawdzić jak tam...
  • Odpowiedz
@volodia: wszystkiego najlepszego Miras.
Masz wczesny kryzys wieku średniego plus samotność i finalnie będzie albo już kest depresja. Jeśli pracujesz w trybie zmianowym dzien noc i 2 dni wolnego to jedyna opcja w 2 dni wolne robic dodatkową robotę w domu na wsi która wyrwie Ciebie z marazmu. Jesteś z rodzicami pewnie im pomagasz. Tak żyje dziesiątki tysięcy młodych ludzi. Każdy chce do miasta a co z ziemią? Jeśli nie
  • Odpowiedz