Aktywne Wpisy

Season6 +99
Czy ja mam złudne wrażenie czy to nie jest trochę tak, że większość osób z czatu p------i o wysokich podatkach a sama nie łapie się nad 2 próg podatkowy ? Ja wiem, że konfederacja jest niesamowitym tworem dla młodych, ale prawda jest taka, że większość z tych osób będzie w przeciętnej grupie zarobkowej żyjąc marzeniem milionerów. Takie krótkie przemyślenie.
#kanalzero
#kanalzero
Nie byli zainteresowani gwałceniem czy grabieżą.
Jednak jak przyszli Ruscy to wszystkie kobiety nawet 14 - 15 letnie dzieci musieli się chować po krzakach w tym ona bo gwałcili wszystko co się rusza.
Na koniec jeszcze dla jaj w kilkanaście osób zes#### im się do zboża i mąki tak aby nikt tego już poźniej zjeść nie mógł.
Tak Niemcy kryształowi nie byli wiem coś o tym bo interesuje mnie temat zbrodniarzy z III Rzeszy ale nie ma co tego porównywać.
taki #gownowpis #wojna #ukraina
Nie neguję ogromu zbrodni popełnionych przez niemców, ale jednak między nimi a
Albo masz spore rodzeństwo, albo to copypasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vinizius: jest to kompletna bzdura. Oni mieli oficjalna politykę popełniania zbrodni rękami lokalnej ludności. Np jak eksterminowali jedna wioskę to druga zasypywała groby. Celem było wzbudzenie animozji miedzy grupamia na ziemiach okupowanych. Skrajnie nie efektywne ale to robili.
Jedna różnica jest to że ruskie to dzicz a u Niemców była
@topikPajak: Ogólnie masz rację, ale to nie jest taka kompletna bzdruda. Z zemsty na partyzantach lub z powodów prywatnych (jak zamazanie w historii własnych zbrodni) Niemcy często wycinali do nogi https://pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfikacja_Michniowa
@Szalom: Nie wiem czy to prawda, ale lata temu jak byłem na wycieczce przewodnik w muzeum garncarstwa mówił, że na wsiach niemieckie wojska potrafiły zabijać garncarzy bez szczególnej winy. Wydawało się, że to ukrywający się inteligenci (garncarze w porównaniu z innymi chłopami mieli od pracy z gliną delikatne