Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 128
@spere: nigdy nie zrozumiem jak coś takiego może się podobać. Już wtedy wiało paskudną poddańczością, a wraz z kolejną wypowiedzią pomarańczowego ten obrazek robi się coraz mroczniejszy.
  • Odpowiedz
  • 1
@manualnyautomat zakładając, że to Polacy, a nie ruskie boty, to mam nadzieję, że nie doczekają się czasów, w których podobne przemówienia będą skierowane do nich, a nie do Ukrainy.
  • Odpowiedz
@awfie: "...dzięki której być może dzisiaj Polacy ze wschodniej części kraju nie muszą myśleć o przeniesieniu się w obawie przed zbliżającym się agresorem."

Ci sami, którzy bardziej od ruskich boją się LGBT i według tego głosują?
  • Odpowiedz
  • 5
@zgubilem-konto tak, cieszę się, że mogą się bać LGBT, a nie ruskich rakiet albo dronów, nawet jeżeli nie zgadzam się z ich wyborem. Jednocześnie mam nadzieję, że to co się teraz dzieje przynajmniej części z nas otworzy szerzej oczy i pozwoli zrozumieć na jakim zakręcie historii się znaleźliśmy.
  • Odpowiedz
@awfie: @spere Szkoda, że europejskie elity nie miały tyle rozeznania geopolitycznego i nie potrafiły się ogarnąć, aby wydawać więcej na zbrojenia oraz uniezależniać od surowców rosyjskich dużo wcześniej kiedy to Trump się tego domagał już w 2018 roku. Wtedy się śmiali, a teraz lamentują nad sytuacją w europie. Skoro Europa taka silna i jest tak super, to dlaczego Europa nie rozwiąże sama tego problemu tylko ogląda się na USA?
  • Odpowiedz
  • 4
@Mazowia Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że Stany wcale nie są gołąbkiem pokoju, a dla dużej części świata - słusznie - ucieleśnieniem wszystkiego co najgorsze, ale dla nas podejście poprzedniej administracji było czymś co nie tylko dawało poczucie bezpieczeństwa, ale również w praktyce je realizowało. Co do końca - wiadomym było, że ruscy będą musieli coś ugrać, ale skandaliczne jest to, że już na starcie dostali więcej niż powinni
  • Odpowiedz
j Polacy ze wschodniej części kraju nie muszą myśleć o przeniesieniu się w obawie przed zbliżającym się agresorem.

@awfie: sam mieszkam przy samej granicy i jakos niczego sie nie obawiam, ani moi sasiedzi niezla odklejka xd
  • Odpowiedz
  • 5
@Yozix to dobrze. Czułbyś się tak samo, gdyby Ukraina padła w 3 dni zgodnie z zapowiedzią, a na granicy w każdej chwili mogłyby pojawić się rozpędzone ruskie dywizje?
  • Odpowiedz
dzisiaj Polacy ze wschodniej części kraju nie muszą myśleć o przeniesieniu się w obawie przed zbliżającym się agresorem.

@awfie: Sprawdzałeś ostatnio ilość ofert nieruchomości nad Bugiem? Z fajnej lokalizacji wakacyjnej stało się to gorącym kartoflem i ludzie się wyprzedają.

Jak Ukraina padnie to Polakom z całej Polski (a nie tylko wschodniej) radzę się pakować, bo jesteśmy następni w kolejce.
  • Odpowiedz
@spere: ja to w ogóle nie rozumiem tego brandzlowania się Trumpem przez pisiorów, ojciec dostał przekaz z tv republika i mi opowiada, jak to trump nie wykiwał tuska i europy, na pytanie z czego się cieszy i co polska z tego zyskuje nie wie co powiedzieć, pewnie w republice też nie powiedzieli
  • Odpowiedz
  • 0
@awfie
Widzę że się znasz, to może mi wytłumaczysz jakie szachy 5D rozgrywał wytrawny stary lis Biden, gdy mówił do papieża, że jest sławnym bejsbolistą? :)
Vaclav - @awfie 
Widzę że się znasz, to może mi wytłumaczysz jakie szachy 5D rozgrywa...
  • Odpowiedz