Aktywne Wpisy
walicwasss +325

źródło: temp_file3276111328134449673
Pobierz
njay +103
#kupujpolskieprodukty
Hej, dzisiaj przedstawiam listę polskich wód butelkowanych.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Cisowianka - woda firmy Nałęczów-Zdrój, nie mylić z Nałęczowianką, która jest produktem zagranicznego koncernu Nestle!
Hej, dzisiaj przedstawiam listę polskich wód butelkowanych.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Cisowianka - woda firmy Nałęczów-Zdrój, nie mylić z Nałęczowianką, która jest produktem zagranicznego koncernu Nestle!

źródło: temp_file3802825588023131968
Pobierz
Kapitalizm ma mentalność „jeden rozmiar dla wszystkich”, która zmusza osoby chore i niepełnosprawne do pracy (tak, jeśli jesteś neuroatypowy lub masz chorobę psychiczną, to masz niepełnosprawność)
Większość z nas nawet nie ma dostępu do przystępnej cenowo opieki zdrowotnej, więc nie możemy leczyć swoich objawów.
Ignorancja na temat chorób psychicznych jest również niezwykle szkodliwa, ponieważ ludzie nie rozumieją tych chorób – traktują je jak wady charakteru.
Jeśli ktoś jest powściągliwy, uznaje się go za słabego.
Jeśli ktoś nie ma najlepszych umiejętności społecznych lub jest społecznie niezręczny, będzie upokarzany. Jeśli ktoś ma problemy z pamięcią, nauką i przyswajaniem informacji, usłyszy, że jest leniwy, że nie poświęca uwagi, że ma w------e. To dlatego tak wielu neuroatypowych i chorych psychicznie ludzi jest zastraszanych, karanych i traci szanse na rozwój zawodowy. Nie mamy współczucia dla osób z medycznie potwierdzonymi, naukowo udowodnionymi schorzeniami. Z jakiegoś powodu mamy za to więcej współczucia dla narcyzów, manipulatorów i sprawców przemocy niż dla osób neuroatypowych i chorych psychicznie.
Zmarnowałem najlepsze lata swojego życia, cierpiąc na niezdiagnozowaną i nieleczoną chorobę psychiczną. Zmarnowałem najlepsze lata swojego życia, będąc zastraszanym, obwinianym i karanym w pracy, bo ludzie myśleli, że jestem złą, głupią, leniwą osobą, zamiast dostrzec, że jestem najzwyczajniej osobą niepełnosprawną, która desperacko potrzebowała pomocy...
#kolchoz #pracbaza #praca #chorobypsychiczne #autyzm #depresja #przegryw #psychologia #psychiatria #adhd #nerwica
Komentarz usunięty przez moderatora