Wpis z mikrobloga

Wstrzymajmy z jechaniem po administracji/prezydencji Trumpa. Ja wierze ze to jest dobrze przemyslana strategia. USA ma dekady doswiadczenia dojezdzania ruskich i uwiezcie mi oni wykorzystaja kazda sytuacje zeby to zrobic. To co on gada - te sprzeczne czy anty NATOwskie/ ukrainskie p--------o - nie ma wiekszego znaczenia to element wiekszej gry. Mój bet jest taki:

1) Orange man robi Małpie wode z mozgu bo jej duzo bardziej ZALEZY na pokoju bo juz ledwo zipią produkcyjnie. Bada ich strategie negocjacyjna i sprawdza co moze ugrac.
2) Orange man bedzie podwazal sojusz NATO i jechał po Ukrach zeby "obudzić" europe ergo francuzow i niemcow bo polski nie trzeba i zwiekszyc naklady militarne
3) Rozmowy pokojowe NIE UDADZĄ SIĘ i kazdy to wie nawet pomaranczowy to wiedzial gdy je inicjowal. Tu nie chodzi o to zeby skonczyc wojne - tu trzeba upiec dwie pieczenie - a) zadowolic burgerowego wyborce b) sprawdzic jak bardzo zdesperowana jest Małpa z kremla
4) Nie ma opcji ze USA wyjdzie z Polski wojskiem, czy nawet zredukuje jednostki - moze jedynie zwiekszyc i zwielokrotnic militaryzacje.
5) zaraz po spotkaniach wracamy do business as usual w wojnie czyli dalsze dojezdzanie ruskich rekami ukraincow ze zwielokrotnionym udzialem zachodu do momentu az Malpa w koncu zadzwoni do Orange mana zeby juz przestal i pokornie wezma jednak te pare okregow wzamian za zaprzestanie dzialan.
6) a potem oczywiscie poleci tam kontyngent NATOWSKI glownie USA i Polski jak najbardziej co wiecej bedzie on bardzo liczny. P---------e ze jakies wojska ONZ tam pojada inne gowno to teatr dla gojow

#usa #ukraina #wojna #rosja #trump
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ByczeqFernando: Co to za brednie. Amerykańskie firmy eksportujące swoje produkty tracą teraz masę kasy przez brak zaufania do USA. Nawet więcej niż USA wydało na tej wojnie na Ukrainie
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando: Było jasno powiedziane, że do nas należy wysłanie wojska o czym co roku ciągle były takie scenariusze. Jankesi nie są żadnym gwarantem niczego dla nas, a tym bardziej utrzymywanie jednostronnych sojuszów z nimi jest niekorzystne, bo myślą o nas co najwyżej jak o poligonie i tyle.
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando: nie cope’uj. Negocjacje zaczyna się od twardego stanowiska i ewentualnie potem się je zmiękcza, by ostatecznie doprowadzić do zawarcia korzystnego porozumienia. A nie zgadza się na wszystko jeszcze zanim negocjacje się właściwie rozpoczęły.
  • Odpowiedz
@Tommy__:

Amerykańskie firmy eksportujące swoje produkty tracą teraz masę kasy przez brak zaufania do USA.

okej, ja uwazam ze wg administracji USA okazja na dojechanie ruskich musza zostac wykorzystane nawet kosztem burgerowego podatnika.
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando: kurna mam nadzieje ze to jest jakis wiekszy plan, bo nie moge z tego co sie odwala. Z drugiej strony tez jestem w stanie uwierzyc ze po prostu ruscy ich przepłacili albo cos w ten deseń
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando: No i dostałeś jakiś gwarant? Od czasu gdy Trump rządzi jedyne co powiedział, że polska w razie czego ma pilnować strefy zdemilitaryzowanej i tyle. Pustych słów generałów w USA nie ma co słuchać.
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando:
Z kilkoma podpunktami jestem w stanie się chyba zgodzić. Trump tym bełkotem prowadzi jakąś większą grę. Podejrzewam ogólnie, że Trump doskonale wie, że Putin nie chce pokoju i nie zależy mu tylko na podbiciu samej Ukrainy. Najbliższe pół roku mogą nam odsłonić wiele kart i dowiemy się mniej więcej o co kaman.
  • Odpowiedz
@ByczeqFernando: O widzisz przy okazji tego masz miliardowe korpo w Rosji pochodzenia amerykańskiego. Teraz masz wytłumacznie dlaczego Ukraina nigdy nie mogła głębiej atakować. Inwestycje USA u nas są mega małostkowe i nic nie warte, a ich bazy opłacamy my ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz