Aktywne Wpisy

sokytsinolop +252
#feelsgoodman #coolstory #czujedobrzeczlowiek
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial

źródło: received_9747277832006290
Pobierz
AlKaczone +14
NASA przez przypadek wynalazła… silnik, który łamie zasady fizyki. I nie potrafi tego wyjaśnić.
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
Nie planuję w tym roku budowy, najwcześniej za 2-3 lata ale, że gminy muszą do końca roku uchwalić plany ogólne i nagle działka przeznaczona pod X, może stać się działką o innym przeznaczeniu.
Dziękuję za pomoc :)
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem
nawet jak nie masz jeszcze planu jak dokładnie będzie budowany dom we wniosku musisz już wskazać na jakąś koncepcję i szacowane wymiary np. maksymalna powierzchnia itp.
i jak gmina wyda ci warunki zabudowy zezwalające na budowę domu jednorodzinnego to jedyne co może pouczyć, ze starając się potem na pozwolenie na budowę
jak w projekcie miałem szerokość elewacji 10m to dałem i tak 15m bo może kiedyś zmienię zdanie
dach podałem 45 stopni mimo że skończyłem z dachem 40 stopni
także tam można dawać trochę na zapas, urzędy też wtedy wydając WZ często wskazują
Bo ja jeszcze nie mam pojęcia jaki będę chciał budować dom, jaki dach itd.