Wpis z mikrobloga

XDDD Nie mogę z tego duolingo, jak korzystam z aplikacji to wszystkie zmiany oceniam na minus, ale giełda reaguje odwrotnie proporcjonalnie:
-zarzucenie większego kagańca dla użytkowników bez premium,
-brak możliwości odnawiania serduszek lekcjami (wpierw max 1 jedynie przy wyczerpaniu do 0, teraz zamiast lekcji reklama)
-praktycznie zrezygnowanie z reklam zewnętrznych, forsując reklamy jedynie swojego premium (bądź reklamy zewnętrzna+reklama premium),
-użytkownicy coraz częściej piszą że odchodzą do innych aplikacji bo duo robi się useless bez premium, a ceny planów są po prostu drogie,
-niby dodane AI, ale tylko w programie MAX, i bez aktywacji okresu próbnego nawet 1 lekcji ci dla szpanu nie dadzą do przetestowania,
-wciąż 90% użytkowników trzymanych jedynie przez chęć podtrzymania streaku,
-reklamy gdzie zabijają własną maskotkę XD

No i to działa. Babbel został zostawiony już dawno w tyle, do 3Q2024 cały czas rośnie im wszystko (ciekawy będzie 4Q2024 bo w sumie to jest ten okres gdzie wprowadzili te wszystkie zmiany) ale póki co bez żadnych skoków, za to kurs akcji pofrunął w górę. Podobnie myślałem że Netflix spadnie jak wprowadzili te kagańce na dzielenie kont, i dużo moich znajomych (w tym ja sam) zrezygnowałem, ale w tamtym okresie standardowo w górę XD

#gielda #duolingo
michalxd21 - XDDD Nie mogę z tego duolingo, jak korzystam z aplikacji to wszystkie zm...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: przerabiają darmowych klientów na płatnych. Z 1000 klientów na których tracą zrobią 50 na których zarabiają, 200 odejdzie, a 750 będzie dalej takich co na nich nie zarabiają
  • Odpowiedz
  • 2
@widmo82: myślałem że inwestorzy duolingo istnieją tylko w ckliwych historyjkach o tym jak to ojciec uczy dziecko inwestować, więc ten kupuje rzeczy które zna, zaczynając od Duolingo, a tu jednak nie, gratuluję mirku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz