Aktywne Wpisy

proweniencja +341

vieniasn +24
no i teraz nie czuję się bezpiecznie we własnym domu
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć

źródło: temp_file3700780651222389400
Pobierz
#usa #ukraina #wojna #rosja #trump
No bo po co stawiać na rozbudowę własnego przemysłu obronnego i zakupy w państwach europejskich które też czują oddech Rosji - zakupy u takich Szwedów i Turków powinny być dla nas priorytetem, potem idąc nieco dalej u
1 teraz już nie będzie wojny , nie opłaca się długofalowo inwestować w zbrojeniówke
2 idzie wojna, nie zdążymy uruchomić własnego przemysłu, trzeba kupić za granicą
@Promilus: jasne, powinniśmy od ruskich kupować, co nie, Wania? XD
@Promilus: W Pakistanie się wzięli i zawzięli i zaczęli robić swoje czołgi. Tylko, że mieli plan i go realizowali. U nas planu nie ma i nigdy nie było. Przy każdej władzy jest wolta o 180 stopni i elo.
To jak ma być
To byla tak jawna glupota, ze to sie w glowie nie miesci.
Znacie się jak świnia na gwiazdach. Chłopski rozumek: produkujmy swoje (niemożliwe lub odroczone w latach bez gwarancji na powodzenie), produkujmy na licencji (rzadkie), offset / montaż (najbardziej prawdopodobne). Wykopki oczekujące rozwiązań, które rzadko są stosowane. W sytuacji presji na szybkie dozbrojenie.
Kretyni albo onuce
@EgzeQTroll Jest tu i teraz, a nie to co masz w głowie co by mogło być gdyby coś tam
@zdrajczyciel: czyli mamy być krótkowzroczni, tak?
Nie pójdzie bez kracka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@drywall33: mnie to zawsze rozwala. szwecja 10mln mieszkancow. wlasne czolgi, samoloty, artyleria.
polska 37mln, moze co najwyzej zbudowac jelcza (na zagranicznej licencji), zeby bylo na co koreanskie himarsy stawiac.