Wpis z mikrobloga

Lata ktoś z lotniska Londyn-Luton? Widzę czasami korzystne cenowo loty z tego lotniska, ale google maps pokazuję, że ze sporej części Londynu jest tam bardzo daleko. Jest jakiś sposób, żeby się tam dostać nie buląc uberowi kroci czy nie cisnąć się komunikacją miejską z kilkoma przesiadkami w korkach? Do Stansted jeździ pociąg co jest uławieniem, zwłaszcza, że odjeżdża z takiego Liverpool Street. #loty #samoloty #lotnisko #anglia #londyn #luton
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DarthKenobi: Dojeżdżasz pociągiem do stacji Luton Airport Parkway i tam jest potem train shuttle do samego terminala. Większość pociągów jadąca na północ z Londynu się tam zatrzymuje.
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: Sprawdź ofertę National Express (autobusy z różnych lokacji w centrum Londynu jak i z innych lotnisk Heathrow, Stansted, Gatwick) oraz pociąg Luton Express / Dart.
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: Do Luton jezdza pociagi Thameslink (kierunek Bedford). Pociag ten mozesz zlapac w kilku miejscach w Londynie. Np. na St Pancras, Blackfriars, West Hampstead Thameslink...
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: Byłem kilka dni temu, jechałem rodzinką autobusem linii Green Line. O tyle wygodniej niż National Express że nie musiałem wykupić podróży na konkretną godzinę.

Swoją drogą to wykorzystałem tylko jeden bilet rodzinny, w jedną stronę, więc drugi (w dowolnym kierunku Luton Airport-> Londyn lub odwrotnie) mam do odsprzedania za kilka kostek masła :)
  • Odpowiedz