Wpis z mikrobloga

Słyszałem, że biura rachunkowe wielu ludzi doliczało sobie dopłaty za rozliczenie wakacji składkowych ZUS. U mnie księgowa za rozliczenie wakacji za grudzień 24 i styczeń 25 policzyła sobie równe 0zł. Dlatego jeżeli twój księgowy zapomniał, że ma płacone za pracę, a nie tylko klikanie i drukowanie gotowców z programu księgowego to SERDECZNIE PODZIĘKUJ MU ZA WSPÓŁPRACĘ, bo zwyczajnie jest pasożytem.

#firma #dzialalnoscgospodarcza #ksiegowosc
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuncfot: Robię to co robię i nie doliczam żadnych extra pay, bo muszę się czegoś douczyć, zrobić inaczej lub nawet zrobić całkowicie od nowa. Mam swoją stawkę i robię w ramach tego swoje "usługi", które obejmują wszystko, a klient nie musi się martwić czy jak będzie jakaś "pomoc" rządowa, to znowu go biura rachunkowe nie oskubie z części upustu.
  • Odpowiedz
@Bitcoin_za_milion_USD: Jak masz jedną firmę do rozliczenia to spoko - w pół godzinki to wszystko ogarniesz, rozliczysz, sprawdzisz.
Jak masz 100 firm do rozliczenia a każda inna - ta nie ma wakacji, ta ma, ta ma częściowe - to robi się z tego 50 godzin które trzeba poświęcić na rozliczanie wakacji składkowych. Rozumiem, że ty byś poświęcił te dodatkowe 50h miesięcznie na robieniu rzeczy które nigdy w cenę nie były
  • Odpowiedz
@4mja: Nie rozśmieszaj mnie, wiem jak pracują księgowi, bo mam dwóch znajomych. Wiem, że to głównie lecenie w kulki i 70% czasu wolnego i praca na luzie, ale jak już trzeba rączki pobrudzić i zrobić coś to jak ten misiu z zakopanego.
  • Odpowiedz
Nie rozśmieszaj mnie, wiem jak pracują księgowi, bo mam dwóch znajomych. Wiem, że to głównie lecenie w kulki i 70% czasu wolnego i praca na luzie, ale jak już trzeba rączki pobrudzić i zrobić coś to jak ten misiu z zakopanego.

@Bitcoin_za_milion_USD: uff czyli to bait, albo faktycznie nie ma co z Tobą gadać xD

witaj na czarnoliście Panie zielonka ;)
  • Odpowiedz
@Bitcoin_za_milion_USD: Jeśli ktoś płaci za księgowość bardzo mało to niech potem się nie dziwi że za każdą dodatkową rzecz chcą go odzielnie kasować. Jak się nie podoba to zawsze można sobie zmienić księgowego. Ggy mamy pracownikó, albo spółke to tak księgowy się przyda ale dla zwykłęj JDG bez pracowników z kilkoma fakturami,dedykowany księgowy to jak armata na wróbla, szczeóglnei taki któy chce dodatkowa kase. To już lepiej dać kilkadziesiat zł
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś płaci za księgowość bardzo mało to niech potem się nie dziwi że za każdą dodatkową rzecz chcą go odzielnie kasować

@zibizz1: Mojego starego Grażynka kasuje 350 PLN/mc za jedną fakturę w miesiącu na ryczałcie a i tak rozdziawiła paszczę po kasę za wakacje. Dopiero jak powiedział że chyba ja trochę odkleiło to się zreflektowała xD
  • Odpowiedz
Nie rozśmieszaj mnie, wiem jak pracują księgowi, bo mam dwóch znajomych. Wiem, że to głównie lecenie w kulki i 70% czasu wolnego i praca na luzie, ale jak już trzeba rączki pobrudzić i zrobić coś to jak ten misiu z zakopanego.

@Bitcoin_za_milion_USD: 2 na 10 bo odpisane. Próbuj bardziej.
  • Odpowiedz