@Nemk0 Ja łamie trittico i biorę propranolol na noc żeby się serce uspokoiło. Samo trittico to lipa, tak jak pisałem lepiej działa z kapsułką tussidexu. No i u mnie jeszcze leci ketrel do tego.
@Nemk0: trytyko to niezle gowno, jeden z lekow ktory prawie mnie zblackoutowal, wzialem 1 tabsa na poczatek leczenia i mialem objawy zawalu serca, ruszyc sie nie moglem, myslalem ze to koniec a przed oczami mi sie robilo czarno, powodzenia z tym super lekiem
@tomeme: blokada a1 zrobiła swoje, podobno przy blokadzie a1 zmniejsza się mocno ciśnienie i następuje też rozszerzenie naczyń przez co jest niedociśnienie ortostatyczne. W dodatku, dodatkowa adrenalina która by działała na ten receptor a1, idzie na receptory beta, powodując tachykardie i zaburzenia rytmu.
Tylko problem taki, że ja już miałem beta bloker, bisoprolol, ale i tak mnie jebło. Trzeba chyba zaczynać od 25mg XD.
@Nemk0: no powinno sie od tej 1/3 tabsa zaczynac tak mi niezla kardiolog mowila, a to mi cqvvel przepisal grubas co ma w dupie pacjentow takie dawkowanie i dlatego tak sie skonczylo.
Tylko problem taki, że ja już miałem beta bloker, bisoprolol, ale i tak mnie jebło. Trzeba chyba zaczynać od 25mg XD.