Wpis z mikrobloga

Czy to normalne, że kreatyna się tak magnetyzuje na miarce? Otworzyłem opakowanie po kilku miesiącach, ale nie jest przeterminowane. Plastikowa miarka była w środku i po wyciągnięciu zauważyłem, że kreatyna tworzy takie sopelki na niej. Na metalowej łyżeczce nic takiego się nie dzieje. Może jakaś wilgotna ta miarka była. O co chodzi? Brać czy lepiej w kosz wyrzucić? #silownia #trening #zdrowie
keyah - Czy to normalne, że kreatyna się tak magnetyzuje na miarce? Otworzyłem opakow...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@keyah: Plastik może przenosić ładunki elektryczne, ale nie przewodzi ich tak dobrze jak metal, który jest doskonałym przewodnikiem. Gdy potrzesz plastikową linijkę o wełniany sweter, naelektryzuje się ona i będzie przyciągać drobne skrawki papieru. Natomiast metalowy przedmiot, taki jak łyżka, nie naelektryzuje się w ten sposób, ponieważ przewodzi ładunek do otoczenia. Czy można jeść? – Raczej tak, jeśli produkt nie budzi podejrzeń. Na przykład, jeśli nie ma nieprzyjemnego zapachu.
Mikroprocesor - @keyah: Plastik może przenosić ładunki elektryczne, ale nie przewodzi...
  • Odpowiedz